Select Page

VOF energie vergelijken

Als eigenaar van een VOF met een eigen winkel, kantoor of bedrijfspand heeft u logischerwijs ook te maken met een periodiek energieverbruik. Dit energieverbruik en de daarbij behorende kosten kunnen voor veel VOF eigenaren op jaarbasis zo oplopen dat het soms zelfs lastig kan worden om de hoge energiekosten te kunnen (blijven) betalen. Gelukkig voor u kán het ook anders. U kunt uw energiekosten namelijk zelf in de hand houden houden door een goede vergelijking te maken tussen de verschillende zakelijke energiepakketten die worden aangeboden. Door de verschillende zakelijke energiepakketten goed te vergelijken zult u zien dat u uw periodieke zakelijke energierekening aanzienlijk kunt verlagen. Wilt u graag weten hoe u dit het beste aan kunt pakken? Lees dan snel verder!

 

VOF energie vergelijken: Waarom?

Als eigenaar van een VOF heeft u dagelijks te maken met allerlei kosten. Deze kosten kunnen zo hoog oplopen dat ze op een gegeven moment nauwelijks nog betaalbaar zijn. In dat geval is het belangrijk dat u de schouders eronder zet en alles in het werk stelt om te proberen om uw kosten omlaag te brengen. Dit hoeft niet per se heel moeilijk te zijn. Door uw huidige energiecontract eens kritisch te bekijken en deze te vergelijken met andere aanbieders van zakelijke energiecontracten kunt u aanzienlijk besparen op uw energiekosten. Deze besparing kan wel oplopen tot 20 procent of soms zelfs nog wel meer. Even uw tijd en energie steken in het vergelijken van de prijzen op de energiemarkt kan u meer dan alleen een eenmalige besparing opleveren, het levert u een besparing op waar u de komende jaren van profiteert!  

 

Is VOF energie vergelijken moeilijk?

Het antwoord op bovenstaande vraag is simpel: nee, het is zelfs heel eenvoudig.

Er zijn twee manieren waarop u zakelijke energiecontracten met elkaar kunt vergelijken. Allereerst kunt u dit natuurlijk doen op de “ouderwetse” manier. Met deze manier bedoelen wij het opbellen/aanschrijven van de diverse energieleveranciers en hen rechtstreeks vragen om een offerte. Dit kan overigens wel een efficiënte manier zijn voor mensen die zelf al een voorselectie hebben weten te maken in welke energieleverancier hun voorkeur heeft. U kunt bijvoorbeeld al besloten hebben dat u alleen gebruik wilt gaan maken van groene stroom. Hierdoor vallen een aantal energieleveranciers al direct af en worden de keuzemogelijkheden beperkt en daarmee de keuze een stuk simpeler.

 

Voor wie nog geen voorselectie heeft gemaakt is het een tijdrovende klus om bij alle energieleveranciers een offerteverzoek neer te leggen. Hier heeft u als ondernemer vast helemaal geen tijd voor. Gelukkig kan het ook een heel stuk eenvoudiger, namelijk door gebruik te maken van een onafhankelijke vergelijkingswebsite. U vult op zo’n website slechts enkele gegevens in met betrekking tot uw energieverbruik en wensen op energiegebied, waarna u binnen enkele minuten een duidelijk overzicht ontvangt van diverse zakelijke energiecontracten van meerdere energieleveranciers. U ziet dus direct welke energieleverancier voor uw VOF het voordeligste energiepakket aanbiedt. De vergelijkingssites zijn over het algemeen zeer eenvoudig in gebruik, zelfs voor mensen die verder geen of weinig kennis van internetgebruik hebben.

 

VOF energie vergelijken: waar moet u op letten?

Er zijn een aantal zaken waar u op moet letten als u VOF energie gaat vergelijken.    

Zo kan het verleidelijk zijn om tijdens het vergelijken puur en alleen te kijken naar de kale energieprijs. Hoewel deze prijs uiteraard belangrijk is, is deze niet altijd geheel representatief voor wat uw daadwerkelijke energiekosten zullen gaan bedragen. Sommige energieleveranciers bieden bewust lagere energieprijzen aan, maar compenseren dit door hogere toeslagen bij u in rekening te brengen. Om u niet te laten misleiden is het dan ook verstandig om op onderstaande punten te letten bij het vergelijken van de VOF energieprijzen:

 

  • Kijk niet enkel naar de energieprijzen, maar ook naar de toeslagen
  • Bekijk of de meterhuur inclusief is
  • Check of het gaat om variabele of vaste energietarieven
  • Controleer de looptijd van uw energiecontract
  • Weegt de te behalen besparing op tegen de eventuele kosten (boete) voor het overstappen naar een andere energieleverancier?

 

Door goed op bovenstaande punten te letten bent u er altijd van verzekerd dat u er met uw VOF in financieel opzicht ook daadwerkelijk op vooruit gaat als u voor de energie voor uw VOF overstapt naar een andere energieleverancier.

 

VOF energie vergelijken en daarna overstappen

Vrijwel altijd blijkt na het vergelijken van de VOF energieprijzen dat overstappen naar een andere energieleverancier een aanzienlijk financieel voordeel oplevert. Zoals wij al eerder hebben aangegeven kan deze kostenbesparing in sommige gevallen zelfs oplopen tot wel meer dan 20 procent. Dat scheelt u dus behoorlijk in uw periodieke energiekosten. Voordat u de overstap maakt, moet u echter wel nog even een aantal zaken goed nalopen. Kijk eerst hoe lang de looptijd van uw huidige energiecontract nog is en wat de opzegvergoeding zal worden die u aan uw huidige energieleverancier verschuldigd bent bij uw overstap naar een nieuwe energieleverancier. Zeker als uw huidige energiecontract nog meer dan een jaar loopt kan deze opzegvergoeding behoorlijk oplopen. In dat geval is het overstappen financieel misschien niet meer aantrekkelijk en kan het beter zijn om nog een (half) jaar te wachten met uw overstap naar een andere leverancier. Als u echter een zakelijk energiecontract hebt met een variabele looptijd dan bent u vrij om dit contract op te zeggen wanneer u dat maar wilt en kunt u dus zonder twijfel profiteren van de overstap naar een goedkopere energieleverancier!