Select Page

Woningontruiming kosten

In sommige situaties kan het raadzaam zijn om een woningontruiming aan te vragen bij een verhuizing, maar ook bijvoorbeeld wanneer een woning leeggehaald moet worden na een overlijden kunt u hier een beroep op doen. Zoals de naam eigenlijk al zegt wordt bij er bij een woningontruiming gezorgd dat de woning geheel leeg kan worden opgeleverd, zodat de nieuwe huurder de woning kan betrekken of om het huis te kunnen verkopen. Hiervoor moet vrijwel de gehele inboedel worden verkocht of afgevoerd. Heeft u ook plannen om uw huis te verkopen of moet uw woning klaargemaakt worden voor de nieuwe huurder en ziet u het leeghalen van uw woning niet zitten? Dan kan het ook voor u interessant zijn om dit door een bedrijf dat gespecialiseerd is in woningontruimingen te laten doen.

Kosten voor de afvoer van overbodige inboedel

De kosten voor het afvoeren van overbodige inboedel hebben een grote invloed op het totale kostenplaatje van de woningontruiming. Hier kunt u dan ook behoorlijk op besparen door indien mogelijk (een deel van) de inboedel die overbodig is zelf af te voeren. Afvoeren van spullen kan bijvoorbeeld naar het milieupark of naar een tijdelijke opslagruimte. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om bijvoorbeeld wat spullen naar arme landen op te laten sturen. U zult dit waarschijnlijk stuk voor stuk willen bekijken en bepalen. Maak hierover duidelijke afspraken met het woningontruimingsbedrijf. Waar u de inboedel uiteindelijk ook naartoe wilt afvoeren, het drukt de kosten als u daar zelf aan meehelpt.

 

Kosten woningontruiming

Wij hebben de gemiddelde kosten voor een aantal voorbeelden van soorten woningontruiming hieronder in een handig overzicht gezet. Zo krijgt u een duidelijk beeld van de gemiddelde kosten van een woningontruiming.

Soort woningontruiming

Gemiddelde kosten

 

1 tot 2 kamerwoning

150,00 –  550,00

Eengezinswoning

550,00 – 1.550,00

Woning met 3+ slaapkamers

750,00 – 1.850,00

Afvoerkosten

100,00 – 760,00

Voorrijkosten

0,25 – 0,50 per kilometer

 

Voorrijkosten

Net als een verhuisbedrijf worden ook door een bedrijf dat gespecialiseerd is in woningontruimingen voorrijkosten in rekening gebracht voor locaties buiten een bepaalde zone vanaf hun standplaats. Als u een bedrijf inschakelt binnen 20 kilometer van uw woning hoeft u meestal geen voorrijkosten te betalen. Zoals u ziet in bovenstaand overzicht zijn de voorrijkosten gemiddeld tussen de €0,25 en €0,50 per gereden kilometer. Zeker wanneer het woningontruimingsbedrijf meerdere malen heen en weer moet rijden kunnen deze kosten dus al snel behoorlijk oplopen. Het is daarom meestal voordeliger als u in zee gaat met een lokaal bedrijf dat gespecialiseerd is in woningontruimingen. Als het een mooie, voor hen interessante klus is wil een verder weg gelegen bedrijf de voorrijkosten ook nog wel eens achterwege laten. U kunt hier natuurlijk altijd naar informeren.