Select Page

Wat zijn de kosten van dubbel glas?

Dubbel glas biedt vele voordelen. Zo bespaar je door de verbeterde isolatie flink wat euro’s op je energierekening. Je kunt dubbel glas het beste laten plaatsen door een professioneel glaszetterbedrijf.  De kosten van deze werkzaamheden zijn onder andere afhankelijk van het soort woning. De kosten van dubbel glas even op een rij.

 

Glaszetter inschakelen

Voor het plaatsen van nieuw glaswerk kun je een glaszetterbedrijf in de buurt inschakelen. Er is geen wettelijk tarief met een minimum en maximum prijs. Je kunt het beste zelf onderzoek doen naar de prijzen van verschillende glaszetterbedrijven.  Dit kun je doen door offertes van meerdere bedrijven aan te vragen. Dit is vaak gratis en vrijblijvend. Het grote voordeel hiervan is dat je meteen weet wat de gemiddelde prijs van dubbel glas is. Bovendien blijkt dat je bij sommige bedrijven wel 30 procent goedkoper uit bent!

 

 

Maatwerk

Bespreek vantevoren altijd je budget met het glaszetterbedrijf die je hebt ingeschakeld. Wie weet is er zelfs nog korting mogelijk voor grote oppervlaktes Vrijwel elke glaszetter levert maatwerk.  Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van dubbel glas op specifieke plekken in het huis, zoals de keuken of badkamer. Uiteindelijk is het de bedoeling dat jij als klant helemaal tevreden bent. 

 

Prijs voor verschillende soorten glas

De gemiddelde prijs van dubbel glas is 65 euro per vierkante meter. Voor sterker glas, zoals HR, betaal je iets meer. Daarbij worden de volgende gemiddelde prijzen gehanteerd:

Soort HR glas Prijs per m2
HR 70 euro
HR+ 75 euro
HR++ 80 euro
HR+++ 120 euro

Het voordeel van HR glas

Het voordeel van HR+ of HR++ glas is dat je door de meerdere glaslagen veel energie bespaart. In een duurzaam huis hoef je bijna niet meer te stoken. Dit heeft te maken met de zogeheten ‘isolatiewaarde’ van het glas. Deze wordt ook wel aangeduid met de ‘U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie. Het gevolg van een lage U-waarde is dat de energierekening aan het einde van het jaar lager uitvalt. Uiteindelijk is het de investering dus meer dan waard.

 

 

Bespaar met dubbel glas

De cijfers voor de hoeveelheid euro’s die je met dubbel glas bespaart zijn tekenend. Zo bespaar je met dubbel glas, dat een energiewaarde heeft van 2,7, al 140 euro per jaar! Dit betreft een woning met 20 vierkante meter aan glas. Met HR++, dat een U-waarde heeft van 1,2, is dit bedrag al opgelopen tot 260 euro per jaar.  Met HR+++, goed voor een U-waarde van slechts 0,5 tot 0,9, bespaar je met 280 euro per jaar nog eens 20 euro extra.

 

Kosten ervaren glaszetter

Het plaatsen van dubbel glas vereist veel kennis en ervaring. Je kunt deze klus dan ook het beste uitbesteden aan een glaszettersbedrijf. Zoek vantevoren online naar recensies over bedrijven in de buurt. Zo weet je meteen welk bedrijf de beste service levert. Natuurlijk moet je daarbij ook rekening houden met de prijs. Ga er vanuit dat een ervaren glaszetter voor het plaatsen van het glas 40 tot 70 euro per vierkante meter vraagt. Daarmee ben je er echter nog niet. Zo worden ook extra materialen en reiskosten meeberekend in de definitieve factuur. Met name bij appartementen is er vaak nog extra apparatuur in de vorm van een steiger of traplift nodig. Alleen op die manier kan het glas op de juiste manier worden geplaatst.