Select Page

Kosten dakdekker

Het is onbegonnen werk en zelfs gevaarlijk om uw dak zelf te vervangen of repareren. Gelukkig kunt u hiervoor altijd terecht bij een professioneel dakdekker. Het spreekt voor zich dat u allereerst benieuwd zult zijn naar de kosten van een dakdekkersbedrijf en bijvoorbeeld wilt weten hoe deze prijs berekend wordt.

U kunt natuurlijk een aantal websites van dakdekkers bezoeken om hierachter te komen, maar u zult merken dat het lang niet altijd even makkelijk is om de benodigde informatie snel terug te vinden op de websites.

Om het u een stuk makkelijker te maken hebben wij daarom deze website voor u in het leven geroepen. Bij ons kunt u snel en eenvoudig de prijzen van meerdere dakdekkers opvragen en vergelijken. Vul het formulier in en ontvang direct gratis en vrijblijvend maximaal 6 offertes van glaszetters bij u in de regio.

 

Prijsopbouw dakdekker

Laten we eerst eens kijken naar de prijsopbouw van een dakdekker. Met behulp van onderstaande grafiek krijgt u een goed beeld van wat de grootste kostenposten van een dakdekker zoal zijn. Zoals u ziet nemen de arbeidskosten daarin het grootste deel voor hun rekening, namelijk zo’n 55%. U kunt enorm besparen op de arbeidskosten door meerdere offertes te vergelijken.

 

 

Uurloon van een dakdekker

“Wat is het uurloon van een dakdekker?” Deze vraag horen wij maar al te vaak. Een exacte prijs kunnen wij u niet noemen omdat deze prijs per dakdekker en per regio verschilt, maar u kunt wel rekening houden met een gemiddelde prijs van ongeveer €35,00 tot €45,00 per uur. Let hierbij wel goed op dat u naast deze uurprijs ook nog materiaalkosten dient te betalen. Het kan maar zo zijn dat een dakdekker een lager uurloon rekent, maar u uiteindelijk toch meer geld kwijt bent doordat deze veel hogere materiaalkosten in rekening brengt of doordat de dakdekker minder snel werkt dan een concurrent met een hoger uurloon. Kijk hier dus goed naar bij het maken van uw keuze voor een dakdekker.

In onderstaand schema hebben wij het uurloon voor u uitgewerkt per soort klus: nieuwbouw, onderhoud en overig kluswerk (reparaties, e.d.).

Wij raden echter aan om met de dakdekker een prijs per af te spreken in plaats van een prijs per uur. De prijs ligt dan min of meer vast. Als u een prijs per uur afspreekt geeft u de dakdekker de ruimte om met de prijs te “spelen”. Dit is door u echter moeilijk te controleren danwel aan te tonen. Door een prijs per af te spreken heeft u de touwtjes in handen.

 

Uurloon tabel

Soort werkzaamheden Gemiddeld uurloon
Nieuwbouw Ca. 40,00
Onderhoud Ca. 45,00
Reparaties e.d. Ca. 35,00

 

Wat zijn de gemiddelde kosten voor een dak van 50?

Wij hebben gekozen om u inzicht te geven in de gemiddelde prijzen voor een dak van 50, omdat dit het gemiddelde dakoppervlak is van een gemiddeld Nederlands huis.

De hoogte van de prijs hangt af van een aantal zaken, zoals het type dakbedekking, wel of geen dakisolatie en of uw dak goed bereikbaar is. Daarnaast moet u er rekening mee houden dat de gekozen dakbedekking wellicht niet direct geschikt is voor uw huidige dakconstructie en dat er eventueel nog een vergunning aangevraagd moet worden.

Als u onderstaand schema bestudeert ziet u dat de gemiddelde kosten voor het laten plaatsen van een nieuw plat dak liggen rond de €3.500,00 en voor een nieuw hellend dak betaalt u gemiddeld zo’n €4.200,00. De arbeidskosten en btw zijn bij deze prijzen inbegrepen.

 

Type dak

Gemiddelde prijzen dak van 50

(incl. arbeidskosten en BTW)

Plat dak:
Bitumen € 2.400,00
EPDM € 3.400,00
Kunststof (PVC) € 3.900,00
Schuin dak:
Dakpan € 4.200,00
Rieten € 4.200,00

 

Prijzen dakbedekking per

U weet nu wat de gemiddelde prijzen per 50 zijn. Wij snappen dat het voor u echter interessanter is om te weten wat de gemiddelde prijzen per zijn. Misschien is uw dak wel veel kleiner of juist veel groter dan de gemiddelde 50. Als u de prijzen per weet kunt u vervolgens zelf de totale prijs voor uw dak berekenen.

Wij hebben in onderstaand overzicht de gemiddelde prijzen per m2 per type dak voor u handig op een rijtje gezet. Het is verstandig om bij het maken van uw keuze van een dakdekker niet alleen te kijken naar de prijs, maar ook naar de duurzaamheid van het type dak. Een dak wat bij aanschaf duurder is gaat vaak vele malen langer mee dan een dak waar u in eerste instantie relatief weinig voor hoefde te betalen. “Goedkoop is duurkoop” is ook bij de aanschaf of het vervangen van een dak niet zelden van toepassing. Investeer daarom in materialen die een lange levensduur hebben, zodat u voor een lange periode geen dakdekkersbedrijf hoeft in te schakelen om uw dak te vervangen of repareren. Let bovendien goed op het verschil tussen een hellend en een plat dak. Daarnaast is het verstandig om uw dak te laten voorzien van isolerend materiaal, zodat u minder hoeft te stoken in de winter. Dit levert u een lagere energierekening op. Op de website dakisolatie prijs kunt u hier meer informatie over lezen.  

 

Plat dak Gemiddelde levensduur Gemiddelde prijs per m2
PVC 20 tot 25 jaar 75,00 – 95,00
Bitumen 20 tot 25 jaar 70,00 – 90,00
EPDM 35 tot 40 jaar 95,00 – 120,00
Groendak 55 tot 60 jaar 60,00 – 65,00
Hellend dak Gemiddelde levensduur Gemiddelde prijs per m2
Betondakpannen 30 tot 35 jaar 40,00 – 65,00
Riet 35 tot 40 jaar 85,00 – 100,00
Leien 35 tot 40 jaar 55,00 – 95,00
Kleidakpannen 45 tot 50 jaar 55,00 – 95,00
Aluminium 45 tot 50 jaar 70,00 – 90,00
Koper 75 tot 80 jaar 95,00 – 125,00
Zink 95 tot 100 jaar 75,00 – 105,00

 

Soort werkzaamheden

In onderstaande tabel hebben wij het soort werkzaamheden en de bijbehorende prijzen nog eens voor u samengevat per werkgebied van een dakdekkersbedrijf. U ziet dan al snel dat de prijzen van dakdekkers in de Randstad doorgaans hoger liggen dan van dakdekkers buiten de Randstad. Het is echter niet altijd voordeliger om wanneer u in de Randstad woonachtig bent dan maar te kiezen voor een dakdekkersbedrijf uit de provincie. De prijs per mag dan wel lager zijn, meestal krijgt u nog te maken met een kilometervergoeding. Zeker wanneer het dakdekkersbedrijf behoorlijk wat kilometers moet maken om bij u te komen, kunnen deze voorrijkosten behoorlijk oplopen. Het prijsvoordeel dat u dacht te kunnen behalen door te kiezen voor een goedkopere dakdekker valt daardoor in het niet en als u pech heeft betaalt u zelfs nog meer dan wanneer u gekozen zou hebben voor een lokaal dakdekkersbedrijf. Denk hier dus goed over na voordat u uw keuze maakt.

Het is handig om ook direct de overige mogelijkheden voor uw dak te bekijken, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van een dakkapel.

 

Soort werkzaamheden Randstad Provincie
Kluswerk 29,00 – 41,00 24,00 – 34,00
Nieuwbouw 32,00 – 46,00 26,00 – 39,00
Onderhoud & inspectie 37,00 – 50,00 30,00 – 42,00

 

Vergelijken = besparen!

Dit is een vaak gehoorde kreet die zeker ook van toepassing is als u een dakdekker wilt gaan inhuren. De arbeidskosten kunnen per dakdekker en per regio namelijk enorm verschillen. Door eerst meerdere offertes van dakdekkers te vergelijken kunt u flink besparen op de totale kosten.

Dit vergelijken hoeft u niet veel kostbare tijd te kosten: Vraag bij ons in één keer tot wel 6 offertes van lokale dakdekkers aan en vergelijk deze op basis van prijs en kwaliteit. Zo bent u er altijd van verzekerd dat u met het beste bedrijf met de scherpste prijzen in zee gaat. Vul het formulier in en ontvang direct de offertes in uw mailbox. Bekijk de offertes, vergelijk ze en bespaar zo enorm op de kosten!