Select Page

Kosten glaszetter per uur

Misschien ben je van plan om binnenkort nieuw glaswerk te laten plaatsen. Voordat je een bedrijf inschakelt is het verstandig om te kijken naar mogelijke kosten. Dit kun je doen door offertes bij verschillende glaszetbedrijven aan te vragen. Op die manier krijg je een goed beeld van de kosten van een glaszetter per uur.

 

 

Uurloon glaszetter

Het uurloon van een glaszetter is niet de grootste kostenpost. Gemiddeld vraagt hij 40 tot 45 euro per uur. Daarmee ben je er echter nog lang niet. Zo dient ook het plaatsen van het glas, de materialen en de BTW te worden meegerekend. Vergeet bovendien de reiskosten niet! Voor buitenklussen is er vaak nog extra materiaal nodig. Denk bijvoorbeeld aan een kraan om het glas omhoog te krijgen. Ook daar betaal je extra kosten voor. Ga ervanuit dat je 40 tot 70 euro per uur kwijt bent aan het laten plaatsen van glas.

 

Ervaren vakman/vakvrouw

De prijs van een glaszetter is het meer dan waard. Het is een ervaren vakman of vakvrouw die precies weet wat hij of zij doet. Daardoor wordt je glas perfect geplaatst. Dit is iets wat je zonder ervaring eigenlijk niet kan doen. Door het op de juiste manier te plaatsen profiteer je optimaal van betere isolatie. Daardoor hoef je veel minder te stoken in huis, wat je terugziet op de energierekening.

 

Plaatsen van glas

Er is vaste prijs voor de kosten van een glaszetter per uur. Wel kun je een aantal gemiddelde prijzen in je achterhoofd houden. Zo weet je zeker dat je nooit teveel betaalt. Het laten plaatsen van glas kost gemiddeld bijvoorbeeld 100 tot 200 euro per vierkante meter. Het plaatsen van glazen deuren en ramen is een stuk duurder, namelijk 350 tot 2000 euro. Of wie weet heb je een mooi oud pand waar je graag glas in lood wilt plaatsen. In dat geval ben je 175 tot 340 euro per vierkante meter kwijt.

 

 

Het belang van goede isolatie

Zowel oude als nieuwe woningen hebben baat bij goede isolatie. HR++ glas is wat dat betreft aan te raden. Gemiddeld kost het 35 tot 70 euro per vierkante meter. Daar staat tegenover dat het in je huis altijd zeer behaaglijk is, terwijl je niet eens de kachel aan hoeft te doen.  De genoemde prijs voor een glaszetter per uur is een gemiddelde. In de praktijk kan het hoger of lager uitvallen. Dit heeft te maken met de complexiteit van de werkzaamheden, en hoe ver de glaszetter moet reizen. Bespreek jouw budget en de kosten voor de werkzaamheden altijd vantevoren met het glaszetterbedrijf.