Select Page

Wat kost een internationale verhuizing?

Verhuizen brengt behoorlijk veel werk met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan het inpakken en vervoeren van dozen, maar ook het rijden van de verhuiswagen en het inrichten van de nieuwe woning. Daar staat tegenover dat je hopelijk in een mooie woning in een nieuwe buurt terecht komt. Het regelen van een internationale verhuizing is nog gecompliceerder. Met welke zaken moet je rekening houden wanneer je naar het buitenland verhuist?

Internationale verhuizing

In je eigen land hoeft verhuizen niet heel duur te zijn. Veel taken kun je namelijk prima zelf op je nemen. Zo kan vrijwel iedereen zijn eigen verhuisdozen in- en uitpakken. Ook is het soms mogelijk om de verhuiswagen zelf te rijden. Het is echter een heel ander verhaal wanneer je verhuist naar het buitenland. Je nieuwe woonplaats ligt immers niet naast de deur. Voor een internationale verhuizing kun je dan ook het beste een professioneel bedrijf inschakelen. Deze zijn tegenwoordig vrij eenvoudig te vinden op het internet.

 

Prijsberekening internationale verhuizing

Neem bij een verhuizing naar het buitenland zo snel mogelijk contact op met het verhuisbedrijf. De medewerkers zullen je van alle informatie voorzien die je nodig hebt. Bovendien kun je meteen de prijs van het verhuizen bespreken. Bij de prijsberekening spelen de volgende factoren een rol:

1 – De afstand naar je nieuwe adres. Hoe groter de afstand, hoe hoger de prijs.
2 – De grootte van de inboedel. Voor veel spullen heb je een grotere verhuiswagen nodig. Dit brengt meer kosten met zich mee.

 

Uurtarief en aantal kilometers

De meeste verhuisbedrijven hanteren een uurtarief wanneer het gaat om internationale verhuizingen. Het gemiddelde uurtarief is 60 tot 70 euro. Dit betekent dat je bij langere afstanden duurder uit bent. Meer kilometers betekenen immers meer uren. De kosten voor het verhuizen buiten Europa liggen zodoende een stuk hoger dan wanneer je binnen Europa verhuist.

 

Grootte van je inboedel

Met de vervoerkosten binnen of buiten Europa ben je er nog lang niet.  Ook de grootte van je inboedel is een deel van de kostenberekening. Internationale bedrijven kunnen meestal wel een schatting maken van de mogelijke kosten die het vervoer van de inboedel met zich mee brengt. Voor een precieze berekening huren zij vaak een taxatiebedrijf in. Een expert maakt in dat geval een berekening van de inventaris. Aan de hand daarvan krijg je een goed beeld van de kosten.

 

Vervoer per wagen of schip

Tevens dien je met het verhuisbedrijf te bespreken of de inboedel met een verhuiswagen of per schip per vervoerd moet worden. Wanneer je naar de andere kant van de wereld verhuist is een wagen immers geen optie.  Denk bijvoorbeeld aan een land als de Verenigde Staten of Australië. Ook voor Groot-Brittannië heb je echter een vrachtschip nodig. Daarbij rijdt de verhuiswagen tot de haven. Vervolgens worden je spullen in een speciale container geplaatst, waarna het schip vertrekt.  Binnen Europa kost een internationale verhuizing per verhuiswagen 4000 tot 6500 euro. De prijs ligt een stuk hoger wanneer er een vrachtschip wordt gebruikt, namelijk 7000 tot 10.000 euro.

 

Andere kosten

Tenslotte zijn nog een aantal andere factoren die een rol spelen bij de kosten van een internationale verhuizing. Dat je een verhuisbedrijf moet inhuren staat vast. Wel kun je besparen op bepaalde werkzaamheden. Denk daarbij onder andere aan voorbereidend werk zoals het inpakken en uitpakken van dozen. Kijk ook naar de woning waar je naar toe verhuist. Bij een appartement op een hogere verdieping zul je waarschijnlijk een verhuislift nodig moeten hebben. Dit handige apparaat kost 100 tot 150 euro per dag. Meestal is het niet toegestaan om deze lift zelf te besturen. Er zijn namelijk speciale vaardigheden voor nodig, waar de professionele medewerkers wel over beschikken. Zo weten zij precies hoe de verhuislift geïnstalleerd, bestuurd en gedemonteerd moet worden.


Controleer je verzekeringspolis

Tenslotte is het verstandig om bij een internationale verhuizing nog eens goed te kijken naar je verzekering. Het kan namelijk voorkomen dat je spullen tijdens het internationale transport beschadigd raken. Denk bijvoorbeeld aan kapotte glazen of electronica. In dat geval wil je graag goed verzekerd zijn. Controleer je verzekeringspolis dan ook altijd grondig.  Neem bij twijfel desnoods even contact op met je verzekeraar. Zo kom je nooit voor ongewenste verrassingen te staan.