Select Page

Verhuisbrief

Het is niet heel moeilijk om een verhuisbrief op te stellen. Het probleem zit hem bij veel mensen meer in het feit dat de tijd hiervoor in de hectiek rondom de verhuizing ontbreekt en deze taak er simpelweg vaak bij inschiet. Het is daarom raadzaam om deze taak op te nemen in uw verhuischecklist. U kunt de adreswijzigingen sturen na uw verhuizing, maar nog beter is het om ze al te versturen voor de verhuisdag.

Wij geven u op deze pagina graag wat tips hoe u de beste verhuisbrief schrijft.

 

 

Tips voor een verhuisbrief

Iets wat vaak behoorlijk onderschat wordt is de hoeveelheid adreswijzigingen die men moet versturen. Een gemiddeld gezin moet daarbij al gauw rekening houden met zo’n 60 of meer familieleden, vrienden, bedrijven en instanties die op de hoogte gebracht moeten worden van de verhuizing. Zie voor een handig overzicht van alle bedrijven en instanties waar u mogelijk een adreswijziging naar moet sturen onze checklist. U kunt op internet zoeken naar voorbeelden van verhuisbrieven en deze kopiëren. Wat er in ieder geval in de brief moet komen te staan zijn de volgende gegevens:

 

  • Verzenddatum
  • Nieuwe adres
  • Verhuisdatum
  • Eventueel wijziging van het (vaste) telefoonnummer

 

Doorstuurservice

Bent u er toch nog niet helemaal zeker van dat u alle familieleden, vrienden, kennissen en bedrijven en instanties een adreswijziging heeft gestuurd? Geen nood, u kunt dan nog een tijdje gebruik maken van de zogeheten doorzendservice van PostNL. Alle post die nog naar uw oude adres verzonden wordt, wordt dan tijdelijk automatisch doorgestuurd naar uw nieuwe adres. Aan de doorstuurservice zijn uiteraard wel ( relatief lage) kosten verbonden.