Select Page

Hoe krijg je jouw piano veilig op de plek van bestemming?

De piano is misschien wel het pronkstuk in jouw huis. Na een drukke dag of in het weekend speel je er de sterren van de hemel op. Of misschien leren je kinderen er wel hun eerste muziekstukken op. Tijdens een verhuizing wil je natuurlijk niet dat de prachtige piano beschadigd raakt. Zodoende een aantal handige tips om je piano onbeschadigd te verhuizen.

 

Verhuisbedrijf inhuren

Sommige mensen denken dat ze een piano prima zelf kunnen verhuizen. Helaas ontdekken ze al snel dat het muziekinstrument zwaarder is dan gedacht. Ook je vrienden gaan je waarschijnlijk niet ver brengen. Het is dan ook niet onverstandig om de hulp van een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen. Haar medewerkers beschikken over ruime ervaring met het vervoer van piano’s. Ook heb je bij sommige bedrijven de optie om de piano tijdelijk op te slaan.

Goede voorbereiding is het halve werk

Het inhuren van een verhuisbedrijf betekent overigens niet dat je alles uit handen hoeft te geven. Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dan ook voldoende bescherming van de piano en de vloer door een aantal lakens onder het muziekinstrument te plaatsen. Een dikke mat of stevig tapijt kan natuurlijk ook. Laat de piano rustig op de grond zakken, en verschuif het voorzichtig door aan de lakens of het tapijt te trekken.

Wees voorzichtig

Het verhuizen van een piano neemt veel tijd in beslag. Je moet namelijk zeer voorzichtig en precies handelen. Zo is het belangrijk dat je de piano altijd zachtjes neerzet, omdat het instrument anders niet goed gestemd meer is. Eventueel zou je ook een speciale plaat met wielen kunnen inhuren bij de bouwmarkt. Dit helpt je om de piano sneller te verhuizen. Deze plaat wordt ook wel een ‘hondje’ genoemd. Het zou kunnen dat het verhuisbedrijf al beschikt over dit materiaal. Een verhuisbedrijf beschikt doorgaans over de juiste ervaring, expertise en materialen om jouw piano veilig op de plek van bestemming te krijgen. Succes met verhuizen!