Select Page

Verhuizen met kinderen

Wanneer u gaat verhuizen komt daar veel bij kijken. Dit zorgt ervoor dat een verhuizing door de meeste mensen wordt ervaren als een stressvolle gebeurtenis. Natuurlijk heeft u te maken met veel praktische zaken die geregeld moeten worden, maar ook het afscheid nemen van de oude, vertrouwde leefomgeving valt sommige mensen zwaar. Dit geldt niet in de laatste plaats voor de kleinste mensen onder ons, de kinderen. Kinderen zijn vaak erg gehecht aan hun vertrouwde huis en buurt en vinden een verhuizing vaak lastig. Hier zult u, naast praktische zaken als het inpakken van alle kinderspullen en demonteren van het kinderbedje, dus extra aandacht aan moeten schenken. Wij geven u hier graag wat tips om de verhuizing met uw kinderen zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Verhuizen is een ingrijpende gebeurtenis voor een kind

Onderschat nooit het effect dat een verhuizing op uw kind kan hebben. Afhankelijk van de leeftijd en het karakter van uw kind kan het zich best onzeker voelen over alles wat hem te wachten staat. Een kinderwereld is nou eenmaal nog een stuk kleiner dan dat van ons volwassenen en daardoor hecht een kind nog erg veel waarde aan zijn vaste vriendjes en bijvoorbeeld de vertrouwde schoolomgeving. Bedenk hoe u uw kind het best kunt helpen om het afscheid wat te verzachten, bijvoorbeeld door een afscheidsfeestje voor hem te organiseren. Kleine kinderen kunt u voorbereiden op de naderende verhuizing door hen voor te lezen uit één van de talloze kinderboekjes die over dit onderwerp geschreven zijn. Het is bovendien aan te raden om uw kind al voordat u daadwerkelijk verhuisd bent naar uw nieuwe woonplaats uw zoon/dochter alvast een keer kennis te laten maken op de nieuwe school. Zo is het ijs in ieder geval alvast een beetje gebroken tussen hem/haar en de nieuwe klasgenootjes.

 

Zijn er regels voor verhuizen met kinderen?

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kunt u te maken krijgen met bepaalde regels wanneer u met uw kind(eren) wilt gaan verhuizen. Dit geldt met name wanneer u alleenstaande ouder bent en met uw ex-partner een omgangsregeling hebt afgesproken. U kunt dan niet eenzijdig, dus zonder instemming van de andere ouder, besluiten om te gaan verhuizen. Komt u er samen echt niet uit? Dan zit er niets anders op dan een Rechter hier uitspraak over te laten doen. 

Voor meer tips en informatie over verhuizen met kinderen kunt u bijvoorbeeld ook een handige gids kopen. 

Maak een feestje van de verhuizing!

Kinderen zijn gek op spelletjes. Maak daar gebruik van tijdens de verhuizing om deze voor hen op een zo ontspannen mogelijke manier te laten verlopen. Maak er een wedstrijdje van wie het eerst al zijn verhuisdozen bij de verhuiswagen heeft staan of geef ze een “speciale taak” tijdens de verhuizing, zoals iedereen op tijd van drankjes voorzien. Door uw kind(eren) bij de verhuizing te betrekken wordt het voor hen een leukere ervaring en bovendien is het goed voor de ontwikkeling van uw kind(eren). 

Besteed de verhuizing uit


Zeker bij een verhuizing met kinderen speelt stress vaak een grote rol. Dit komt doordat een gezinsleven vaak al hectisch genoeg is zónder dat er ook nog een verhuizing georganiseerd moet worden. Als uw budget het enigszins toelaat kan het uitbesteden van de verhuizing aan een verhuisbedrijf daarom de ideale oplossing zijn. De verhuizers van het verhuisbedrijf hebben jarenlang ervaring met verhuizen en beschikken bovendien over alle benodigde verhuishulpmiddelen. Zij nemen u dus een hoop zorgen en werk uit handen. Bent u benieuwd waar u zo’n betrouwbaar verhuisbedrijf het beste kunt zoeken? Dan hebben wij een heel simpel antwoord voor u: hier op deze pagina. 

U kunt bij ons in slechts één actie offertes aanvragen van meerdere verhuisbedrijven bij u in de regio. U ontvangt dan, gratis en vrijblijvend, binnen 2 werkdagen tot wel 6 offertes in uw mailbox die u met elkaar kunt vergelijken. Als u het vergelijken slim aanpakt kunt u zo tot wel 30% op de kosten van uw verhuizing besparen!