Select Page

Verhuizen huisarts


Als u verhuist naar een andere woonplaats zult u hoe dan ook op zoek moeten naar een nieuwe huisarts. Maar ook wanneer u slechts verhuisd naar een andere wijk binnen uw gemeente kan het toch raadzaam zijn om van huisarts te veranderen. Het is immers wel zo prettig om als u een beroep op uw huisarts moet doen u daar niet eerst de halve stad voor door moet reizen. Wij geven u hier op deze pagina meer informatie over zaken waar u rekening mee moet houden bij het wijzigen van uw huisarts.

 

Wijzigen van huisarts


Het is het beste om zo snel mogelijk na uw verhuizing werk te maken van het inschrijven bij een nieuwe huisarts in de buurt van uw nieuwe woning. Het veranderen van huisarts kunt u op twee manieren doen:

 

  • U kunt zelf uw oude huisarts (schriftelijk) verzoeken om uw dossier over te dragen.
  • U kunt uw nieuwe huisarts vragen om uw dossier op te vragen bij uw oude huisarts.

Als uw nieuwe huisarts om het dossier verzoekt bij zijn collega, dan zal hij deze waarschijnlijk direct digitaal ontvangen.

 

Geef uw adreswijziging tijdig door aan uw huisarts


Of u nu wel of niet van plan bent om van huisarts te veranderen na uw verhuizing, u zult hoe dan ook uw adreswijziging door moeten geven aan uw huidige huisarts. Gezien de vertrouwelijkheid van de medische informatie is het niet wenselijk dat dergelijke post eventueel in handen valt van de nieuwe bewoners. U kunt hiervoor een brief opstellen waarin u uw adreswijziging vermeld en de datum waarop deze wijziging in gaat. Lees meer over het wijzigen van uw adres bij de huisarts en andere instanties op onze pagina adreswijziging doorgeven.

 

Meer informatie


Bij een gemiddelde verhuizing komt nogal wat kijken. Het hebben en houden van een goed overzicht is dan ook van groot belang. Om u hier een eind bij op weg te helpen hebben wij een aantal pagina’s gemaakt waar u terecht kunt voor allerlei nuttige weetjes en handige tips om uw verhuizing zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Neemt u bijvoorbeeld eens een kijkje op onderstaande pagina’s: 

 

  • Verhuisplanning
  • Verhuistips
  • Verhuischecklist
  • Kosten verhuisbedrijf
  • Kosten zelf verhuizen
  • Verhuisgids