Select Page

Waarom is het laten bekleden van meubels een goed idee?

Meubels hebben vaak een emotionele waarde. Je hebt bijvoorbeeld een bankstel of stoelen geëerfd van je ouders of grootouders. Helaas gaan meubels na verloop van tijd slijten. Dit betekent niet meteen dat je nieuwe meubels hoeft te kopen. Je kunt je geliefde stoel of bank namelijk ook laten herbekleden. Na afloop zien ze er weer als nieuw uit.

Expertise

Meubelstoffeerders hebben kennis van allerlei soorten stoffen. Vaak beschikken zij over ruime ervaring. Zo hebben ze onder andere verstand van leder en stof. Je kunt jouw meubels dan ook met een gerust hart bij ze achterlaten. In de winkel heb je de keuze of je het meubelstuk volledig of gedeeltelijk wilt laten herbekleden. Daarbij maakt het niet of het een modern of klassiek meubelstuk betreft. De meeste meubelstoffeerders kunnen met beide stijlen prima uit de voeten. 

 

Veel eigen keuze

Het voordeel van meubels laten bekleden is dat je ontzettend veel zelf kunt kiezen. Zo mag je zelf bepalen welke kleur de gebruikte stof voor het bekleden of herbekleden moet hebben. Ook de vulling van het meubelstuk wordt vaak vervangen. Geef aan of je liever stevig zit of lekker weg wilt zakken in de bank of stoel.

 

Kussens

Stoffeerders zijn niet alleen gespecialiseerd in meubelstukken zoals banken en stoelen. Ze maken ook met veel plezier allerlei soorten kussens. Ook in dit geval heb je de keuze uit tientallen soorten en maten. Kies bijvoorbeeld voor een kleurrijk model, of juist stijlvol wit of zwart. Er zijn zelfs kussens voor boten, caravans en campers beschikbaar. Je kunt zowel de stof als het vulmateriaal laten vervangen. Dankzij het vakmanschap van de stoffeerder geniet je binnenkort weer van meubelstukken en kussens die eruit zien als nieuw.

 

Auto- en scooterbekleding herstellen

Sommige meubelstoffeerders houden zich bezig met auto’s en scooters.  Ook deze vervoermiddelen kunnen niet zonder goede bekleding. Door veelvuldig gebruik is de kans groot dat je autobekleding op een gegeven moment slijt.  Er ontstaan bijvoorbeeld lelijke plekken en gaten. Door het te laten herbekleden ziet de bekleding er weer fantastisch uit.  Hetzelfde geldt voor de zadel van een scooter. Deze is vrij gemakkelijk te herbekleden met bijvoorbeeld kunstleder.

 

De prijs is het meer dan waard

De prijzen voor het (her) bekleden van meubels lopen sterk uiteen. Het is puur afhankelijk van het soort meubel dat je graag onder handen wilt laten nemen. De prijs loopt op wanneer je meer luxe wenst. Zo kost het bekleden van een luxe stoel al snel 300 euro, en prijzen van 400 tot 500 euro voor een mooie bank zijn geen uitzondering. Het laten herbekleden van een eethoek in de kamer is mogelijk vanaf 300 euro. De prijzen zijn vrij hoog omdat het proces van herbekleden vrij arbeidsintensief is.  De prijs is het echter meer dan waard wanneer je het mooie resultaat ziet!