Select Page

Hoeveel kost een glazenwasser, en hoe kun je besparen?

Soms is het inhuren van een glazenwasser erg handig. Je kunt bijvoorbeeld de hoogste ramen niet bereiken omdat je in een flat woont. Of misschien heb je er wel helemaal geen tijd voor. Je kunt een glazenwasser zowel de binnenste als buitenste ramen laten wassen. Maar wat zijn eigenlijk de tarieven van een glazenwasser? 

 

Verschillende tarieven

Glazenwassers vragen voor hun diensten verschillende tarieven. De kosten kunnen dan ook sterk uiteenlopen. Je kunt het beste vantevoren online opzoeken welke tarieven glazenwasser bedrijven aanbieden. Maak daaruit de beste keuze. Ga ervanuit dat je voor een standaard rijtjeswoning tussen de 20 en 25 euro aan moet betalen. Een 2-onder-1 kap woning is met een kostprijs tussen de 30 en 35 euro iets duurder. Voor een vrijstaande woning, dat meer ramen heeft, vragen glazenwassers gemiddeld tussen de 40 en 50 euro. Hou er rekening mee dat het wassen van de ramen waarschijnlijk duurder is wanneer je op een hogere verdieping woont. In dat geval is het voor de glazenwasser lastig om de ramen te bereiken. Hij zal waarschijnlijk een trap of steiger mee moeten nemen om de klus te klaren.

 

Extra kosten

Het tarief van de glazenwasser bestaat uit verschillende delen. Ten eerste natuurlijk het schoonmaken van de ramen. Daarnaast maakt hij ook de kozijnen meteen schoon. Voor hogere verdiepingen wordt er meestal een meerprijs gerekend. Zoals gezegd moet de glazenwasser namelijk allerlei extra materialen meenemen om hoge en lastige plekken te bereiken. Wanneer je in een rijtjeshuis woont hoef je geen rekening te houden met extra kosten. De glazenwasser heeft in dat geval slechts een gewone trap nodig om de bovenste verdieping te kunnen bereiken.

 

Overleg met de glazenwasser

De ramen van een rijtjeshuis wassen is over het algemeen goedkoper dan die van een vrijstaand huis. Dit klinkt logisch, omdat de laatstgenoemde woning meer ramen heeft. Toch hoeft dit niet altijd zo te zijn. Sommige rijtjeswoningen hebben juist ontzettend veel ramen. Hou hier rekening mee wanneer je graag de ramen wilt laten wassen. Om een duidelijk kostenplaatje te hebben kun je het beste even overleggen met de glazenwasser.

 

 

Binnenste ramen wassen

We hebben het nu alleen nog maar gehad over de buitenste ramen van je woning. Het blijkt dat steeds meer mensen ook graag de binnenkant van de woning schoon willen hebben. Dit lijkt een klus die je prima zelf doen, maar sommige personen hebben er geen tijd voor. Bovendien beschikt een glazenwasser over speciale producten waarmee hij jouw ramen schoner krijgt dan ooit. Bovendien is het ramen lappen aan de binnenkant absoluut niet duur. Ga er vanuit dat je ongeveer 5 tot 10 euro meer kwijt bent, bovenop het tarief voor het buiten wassen van de ramen.

 

Deuren en ramen schoonmaken

Hopelijk heb je inmiddels een goed beeld van de tarieven van een glazenwasser. Het wassen van de buiten- en binnenramen blijkt niet al te duur te zijn. Toch kun je kosten door allerlei extra’s nog iets hoger laten oplopen. Zo vinden het sommige mensen het fijn wanneer ook meteen de ramen en deuren worden schoongemaakt. Wel zo handig wanneer allemaal vieze vlekken op de deur zitten! De glazenwasser rekent deze werkzaamheden mee bij de uiteindelijke kosten.

 

Bespreek je wensen

Met een glazenwasser kun je prima afspraken maken. Bespreek je wensen, en maak afspraken over de uiteindelijke kosten. Niet elk huishouden heeft regelmatig een glazenwasser nodig. Wanneer je bijvoorbeeld woont in een rijtjeshuis worden de ramen waarschijnlijk niet snel vies.  In principe is een keer in de 2 of 3 maanden schoonmaken hartstikke prima. Het wordt een ander verhaal wanneer je echter op een plek woont met enorm veel vuil in de lucht. In dat geval kun je het beste een of twee keer per maand een glazenwasser inschakelen. Wanneer je te lang wacht met schoonmaken hoopt het vuil zich op, en blijft het bovendien plakken aan de ramen. Daardoor heeft een glazenwasser die later langskomt veel meer werk. Dit brengt extra kosten met zich mee.

 

Steek zelf de handen uit de mouwen

Je kunt vrij eenvoudig besparen op het schoonmaken van de ramen, als je dat graag wilt. Zo kun je prima zelf de ramen aan de binnenkant wassen. Je hoeft er alleen maar een beetje tijd voor vrij te maken. De meeste mensen lappen hun binnenste ramen nog steeds zelf, maar bij de buitenkant is het een ander verhaal. Wanneer je last hebt van hoogtevrees kun je toch echt beter een glazenwasser inschakelen! Laat je ramen hoe dan ook nooit te vies worden. Als je te lang wacht met schoonmaken gaat het vuil zich hechten aan de ramen. Daardoor is het achteraf veel lastiger om alle viezigheid weer te verwijderen. Door zelf  je handen uit de mouwen te steken help je de glazenwasser een handje. Hij of zij kan efficiënter en sneller werken, waarmee je kosten kunt besparen.