Select Page

Welke kosten brengt een verhuislift met zich mee?

Verhuizen vanuit een appartement is geen gemakkelijke klus. Denk alleen al aan alle zware meubelen die je naar de begane grond moet krijgen. Een beetje hulp bij het zware tilwerk kun je dus wel gebruiken. Daarvoor heb je verschillende opties. Ten eerste zou je een team van verhuizers in kunnen huren. Een andere optie is het gebruik van een verhuislift. Dit is een speciaal platform waar je jouw spullen op kunt plaatsen. Uiteraard brengt deze manier van verhuizen kosten met zich mee. Wat zijn de kosten van het huren van een verhuislift?

Verhuislift huren

Veel mensen maken tijdens het verhuizen gebruiken van een speciale lift. Deze zogeheten ‘verhuislift’ heeft verschillende hoogtes en en handig platform waarop je spullen en verhuisdozen kunt plaatsen. Vervolgens wordt alles voorzichtig naar beneden getransporteerd. Daarmee voorkom je schade aan je spullen. Minstens zo fijn is dat je geen zware spullen meer hoeft te tillen. Extra hulp in de vorm van verhuizers is dan ook minder nodig, waarmee je geld bespaart.

 

Diverse soorten verhuisliften

Er bestaan verschillende soorten verhuisliften. Zo heb je onder andere een verhuislift op een bestelwagen en een aanhanger. Ook zijn er bemande liften beschikbaar, wanneer je het apparaat niet zelf kunt of wil besturen. Een aanhangerlift is ideaal voor huizen tot en met de tiende verdieping. Daarbij bevestig je de lift achter een auto met trekhaak. Let daarbij wel op het gewicht dat het voertuig mag trekken. Ook heb je vaak een speciaal type rijbewijs nodig. Een gemiddelde huislift komt tot ongeveer 33 meter hoogte, wat meestal de 12e verdieping is. Woon je toevallig nog hoger? Zoek dan een bedrijf dat verhuisliften aanbiedt die tot grotere hoogtes kunnen komen. Hou er wel rekening mee dat deze installaties waarschijnlijk duurder zijn dan gemiddeld.

 

Verhuisbedrijf vinden

Het vinden van een geschikte verhuislift is niet heel lastig. Op het wereldwijde web zijn genoeg verhuisbedrijven te vinden die er een verhuren. Zij helpen je graag een handje tijdens het verhuizen. Kies echter wel voor een gespecialiseerd bedrijf. Meestal herken je deze aan goede recensies en/of een keurmerk. Vraag daarnaast altijd naar de prijs van een verhuislift. De prijs kan per bedrijf namelijk sterk uiteenlopen. Je kunt het beste meerdere offertes aanvragen om een overzicht te krijgen van de prijs-kwaliteitverhouding. Op die manier maak je als het goed is de keuze die het beste bij je past.

Prijsberekening verhuisliften

De wijze waarop bedrijven de kosten van een verhuislift berekenen is niet altijd hetzelfde. Waar de een uur tarief  hanteert, spreekt de ander liever een kostprijs af. De kosten zijn dus afhankelijk van het bedrijf waarbij je aanklopt. Een kostprijs wordt vaak gebruikt als het zeker is dat het inhuren van een verhuislift minstens een uur in beslag neemt.  In dat geval ben je waarschijnlijk een stuk goedkoper uit dan met een uurprijs.

 

Neem contact op met het bedrijf

Het is verstandig om voor de huur van een verhuislift even contact op te nemen met jouw gekozen bedrijf. Bespreek bijvoorbeeld de kosten met elkaar. Je betaalt namelijk niet alleen voor de verhuislift, maar ook voor de verhuizers en de medewerker die het bestuurt. Voer daarnaast overleg over de hoeveelheid spullen die vervoert moeten worden, en vanaf welke verdieping. Een verhuislift is uiterst geschikt wanneer je op een hogere verdieping woont.

 

Vergunning

Hou er rekening mee dat je voor het plaatsen van een verhuislift op een openbare weg misschien een vergunning moet aanvragen. Ook daar ben je geld aan kwijt, maar wellicht kun je overleg met het verhuisbedrijf iets regelen.

 

Gemiddelde prijs verhuislift

De gemiddelde prijs van een verhuislift ligt tussen de 50 tot 150 euro per dag. Wel zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is dit speciale apparaat niet zomaar te besturen. Er is een professional nodig om alles in goede banen te leiden. Hij of zij beschikt over alle vaardigheden en ervaring om de verhuizing soepel te laten verlopen. Daarmee is het risico op ongelukken en/of beschadigde spullen uiterst klein.

 

Bespreek altijd het kostenplaatje

Vaak wordt een verhuislift meerdere dagen gebruikt. Het is een uiterst handig apparaat wanneer je veel spullen vanuit grote hoogte moet vervoeren. Hou er wel rekening mee dat de kosten voor het huren aardig kunnen oplopen. Bespreek het kostenplaatje altijd met het bedrijf die je inhuurt. Geef bij meerdere dagen aan dat je liever een kostprijs wilt betalen. Maak het de verhuizers bovendien zo gemakkelijk mogelijk, zodat ze zo snel en efficiënt mogelijk aan de slag kunnen. Haal bijvoorbeeld obstakels, zoals bomen en kabels, altijd zoveel mogelijk weg.