Select Page

Kleine verhuizing

Lange tijd was het een streven om zo groot mogelijk te kunnen wonen, ongeacht de samenstelling van het huishouden. Tegenwoordig is dit door alle maatschappelijke veranderingen wel anders. Steeds meer mensen wonen al klein of gaan kleiner wonen, bijvoorbeeld na een scheiding. Een kleine verhuizing mag dan eenvoudig klinken, in de praktijk kan dit nog behoorlijk tegenvallen. Wij hebben daarom een aantal aandachtspunten voor u op een rijtje gezet. 

Verhuis zo min mogelijk spullen

Een mens heeft de neiging om behoorlijk wat spullen om zich heen te verzamelen en maar moeilijk afscheid te kunnen nemen van al die spullen. Hoe ouder men wordt, hoe groter de hoeveelheid spullen die men bezit dan ook over het algemeen is. Dit kan voor moeilijkheden zorgen als u gaat verhuizen naar een kleinere woning. Het is dan ook geen verkeerd idee om voorafgaand aan uw verhuizing alvast eens uw spullen kritisch te doorlopen. Doe dit ruimte voor ruimte en maak een selectie van de spullen die u echt graag mee wil verhuizen naar uw nieuwe woning. Deze spullen kunt u inpakken in verhuisdozen of bananendozen. Maak ook een stapel van de spullen die weg kunnen. Wat weg kan kunt u alvast in vuilniszakken stoppen en weggooien. Van de overige spullen kunt u op een later tijdstip nog gaan bedenken wat u ermee wilt doen.

Meenemen, weggooien of verkopen?

Bij het uitzoeken van uw spullen is het het beste om deze stuk voor stuk te bekijken en vervolgens op één van de volgende drie stapels te leggen: Meenemen, weggooien of verkopen.

Het spreekt voor zich dat u goederen die u dagelijks gebruikt mee zult willen nemen naar uw nieuwe woning. Hetzelfde geldt voor spullen die u niet dagelijks gebruikt, maar die wel een emotionele waarde voor u hebben, bijvoorbeeld een dierbaar erfstuk. Probeer wel met een kritische blik naar uw spullen te kijken, zodat de stapel van spullen die u mee wilt verhuizen niet al snel al te groot wordt.

De tweede stapel die u moet maken is een stapel van spullen die u niet mee wilt nemen en dus kunt weggeven/weggooien. Breng wat eventueel nog goed is voor een tweede ronde naar de kringloopwinkel en breng al het afval naar het milieupark of maak een afspraak om alles in één keer op te laten halen door de grofvuilwagen van de gemeente.

Op de laatste stapel legt u spullen die nog goed genoeg zijn om te verkopen. Het beste is om deze spullen in te pakken in bijvoorbeeld bananendozen om eventuele beschadigingen te voorkomen. Maak een foto van de artikelen die u wilt gaan verkopen en plaats deze op een verkoopsite zoals bijvoorbeeld Marktplaats. Met een beetje geluk kunt u zo nog een aardig centje bijverdienen aan spullen waar u toch al vanaf wilde!

 

Zelf verhuizen of een verhuisbedrijf inschakelen

Een kleine verhuizing moet normaliter met hulp van een aantal vrienden en familieleden prima zelf te doen zijn. U kunt zelf een verhuisbusje huren en als iedereen even goed de schouders eronder steekt dan is de verhuizing in een paar uurtjes wel gepiept. 

Heeft u geen of te weinig hulp? Dan is het inschakelen van een verhuisbedrijf wellicht toch een goede optie voor u.

Lastige verhuissituatie? > schakel een verhuisbedrijf in

Hoewel het qua grootte van de inboedel vaak prima te doen is om de verhuizing zelf te doen, kunnen er ook situaties zijn waarbij het verstandiger is om een verhuisbedrijf in te schakelen. Een voorbeeld hiervan is wanneer u verhuist vanuit en/of naar een flat zonder lift. Het is een bijna onmogelijke opgave om alle spullen via de trap te moeten verhuizen. Een verhuisbedrijf neemt in zo’n geval een verhuislift mee, zodat alle spullen via het raam naar binnen gebracht kunnen worden. Een kleine verhuiswagen huren is voldoende. Daarbij heeft u aan de hulp van één verhuizer om te rijden en de verhuizing te coördineren genoeg ondersteuning om uw verhuizing vlekkeloos te laten verlopen.

Wat zijn de kosten

Ook aan een kleine verhuizing zijn uiteraard kosten verbonden. Wij hebben voor u een aantal offertes opgevraagd bij meerdere verhuisbedrijven en de resultaten hiervan in onderstaand overzicht gezet. Hierdoor krijgt u wat meer inzicht in de gemiddelde kosten van een kleine verhuizing:

Benodigd voor de verhuizing

Eenheid

Kosten

Verhuisdozen, 40 tot 50 stuks

Per stuk

1,50 – 2,50

Kleine verhuiswagen, inclusief 1 chauffeur

Per uur

50,00 en 65,00

Verhuislift, inclusief bediener

Per uur

30,00 en 50,00

 

 

Handige bespaartips

Om de kosten voor uw verhuizing zo laag mogelijk te kunnen houden, hebben wij een aantal bespaartips voor u op een rijtje gezet:

  • Schakel vrienden en familie in om u te helpen bij uw verhuizing. Vele handen maken licht werk en binnen een paar uurtjes kan de verhuizing al klaar zijn. Vier de goede afloop van de verhuizing met bijvoorbeeld een etentje om iedereen te bedanken voor zijn/haar hulp.
  • Leen verhuisdozen. Er zijn al vele mensen voor u verhuisd en de kans is groot dat er mensen zijn in uw familie- of vriendenkring die hun verhuisdozen nog wel ergens in huis hebben. U mag deze vast wel lenen. Dat scheelt u weer in de kosten voor uw verhuisdozen. Spreek eventueel af dat wanneer een verhuisdoos beschadigd raakt u deze zult vergoeden.
  • Huur een kleine bus. Bij een verhuurbedrijf kunt u een busje met gesloten cabine huren om zelf uw spullen mee te vervoeren. Dit kost u hooguit €150,00 voor een hele dag. Hierdoor spaart u de veel hogere kosten van het inschakelen van een verhuisbedrijf uit.

Vraag offertes aan

De snelste manier om te besparen op uw verhuizing is door offertes aan te vragen bij meerdere verhuisbedrijven en de prijzen goed te vergelijken. Om het u nog makkelijker te maken kunt u bij ons gratis en vrijblijvend via onderstaande button offertes aanvragen van verhuisbedrijven bij u in de buurt. U ontvangt dan direct tot wel 6 offertes in uw mailbox. Vergelijk deze vervolgens goed en bespaar zo tot wel 30% op de kosten van uw verhuizing!