Select Page

De voordelen van een verhuisbedrijf voor piano vervoer

Misschien ben je de trotse eigenaar van een prachtige piano. Het is een kwetsbaar muziekinstrument die je tijdens het verhuizen met zorg en aandacht moet vervoeren. Het is niet verstandig om een piano zelf op te tillen en te verhuizen. Dit muziekinstrument weegt namelijk een paar honderd kilo. Een professioneel verhuisbedrijf heeft speciale middelen om de piano zonder beschadigingen te vervoeren. Welke voordelen biedt een verhuisbedrijf nog meer?

 

Piano verhuizen

Piano’s zijn er in allerlei soorten en maten. Je hebt kleinere exemplaren van 200 kilo, en indrukwekkende vleugels van 600 kilo. Alle piano’s hebben gemeenschappelijk dat ze tijdens een verhuizing behoorlijk kwetsbaar zijn. Een kras is tijdens het tillen zo gemaakt. Een verhuisbedrijf werkt echter met de grootste zorg en aandacht. Het heeft ervaren verhuizers in dienst die in hun loopbaan tientallen piano’s bij wijze van spreken van de ene naar de andere kant van Nederland hebben gebracht. Voor een schat aan ervaring en professionele service kun je dan ook het beste een

 

De juiste materialen en voertuigen

Verhuisbedrijven beschikken over de juiste materialen en voertuigen om je piano met gemak te verplaatsen. Zo gebruiken ze een traplift wanneer een piano uit een appartement gehaald moet worden. Als particulier krijg je dit niet voor elkaar. Tijdens de verhuizing is het de kunst om de piano niet te beschadigen. Als eigenaar kun je daar ook zelf voor zorgen, namelijk door de piano goed in te pakken met stoffen en lakens.

 

Piano opslaan

De kosten voor piano vervoer lopen erg uiteen. Er spelen namelijk diverse factoren een rol, zoals de grootte van de piano en mogelijke opslagplaats. Soms is het handig om de piano tijdelijk even op te slaan. Gelukkig zijn er verschillende bedrijven die piano’s voor langere tijd veilig opslaan. Deze ruimtes zijn goed beveiligd en hebben bovendien het ideale klimaat voor een piano. Een aanrader is bijvoorbeeld Angel Verhuizingen. De professionals van dit zeer ervaren bedrijf (meer dan 70 jaar) staan altijd voor je klaar.  Het maakt gebruik van professionele verhuizers en goede voertuigen. 

 

Geen zorgen meer

Het inhuren van een professioneel verhuisbedrijf bespaart je heel wat zorgen. De kans op beschadigingen aan de piano is er een stuk kleiner door. Binnenkort speel in je nieuwe huiskamer weer de sterren van de hemel op de piano.