Select Page

Kosten verhuisservice

U kunt uw verhuizing natuurlijk zelf doen, maar u kunt er ook voor kiezen om, net als veel andere mensen, de verhuizing te laten uitvoeren door een professioneel verhuisbedrijf. Uw complete inboedel wordt dan snel en veilig verhuisd van uw oude naar uw nieuwe woning. Maar een verhuisservice kan u nog veel meer voordelen bieden. Zo kunt u gebruik maken van de inpakdienst van het verhuisbedrijf of bijvoorbeeld de installatieservice. Hoe uitgebreider het servicepakket, hoe minder omkijken u dus zelf heeft naar uw aanstaande verhuizing.

 

Heeft u er wel oren naar om voor uw verhuizing gebruik te maken van een verhuisservice, maar heeft u geen idee welke kosten u kunt verwachten? 

 

Dan treft u het, wij hebben namelijk de gemiddelde prijzen van een verhuisservice voor u op een rijtje gezet. Lees gauw verder!

Wat zijn de kosten van een verhuisservice?

Een exacte prijs noemen voor een verhuisservice is helaas niet mogelijk. Dit komt doordat de kosten van de verhuisservice afhankelijk zijn van een aantal variabele factoren. U bepaalt dus eigenlijk mede zelf op welke prijs u uiteindelijk uitkomt. De twee factoren die het meest van invloed zijn op de prijs zijn het soort vervoermiddel en de hoeveelheid verhuizers waar u gebruik van wilt maken. Vanzelfsprekend zal een verhuiswagen van 50m3 meer kosten dan een verhuiswagen van 20m3. Hetzelfde geldt voor het aantal verhuizers dat u inhuurt. Hoe meer verhuizers, hoe hoger de prijs per uur. Anderzijds bent u daardoor wel sneller klaar met uw verhuizing. Het is aan u om te bepalen wat voor u het beste werkt. Er zijn in ieder geval tal van mogelijkheden. Hieronder geven wij u ter indicatie een prijsvergelijking van een tweetal mogelijkheden:

 

Soort verhuisservice 
Gemiddelde totaalprijs:

 

Verhuiswagen met 20 m3 opslag inclusief chauffeur + 1 extra verhuizer 
€500 – €750

 

Verhuiswagen met 50 m3 opslag inclusief chauffeur + 1 extra verhuizer 
€850 – €1.050

 

In bovenstaande prijsvoorbeelden is steeds uitgegaan van 2 verhuizers. Verhuist u van of naar een erg grote woning? Dan is het aan te raden om een extra verhuizer in te huren. Dit kost gemiddeld zo’n €35,- per uur extra, maar zorgt wel voor een snellere verhuizing. Hierdoor bespaart u uiteindelijk waarschijnlijk juist op de totaalprijs, doordat er minder uren in rekening gebracht hoeven te worden.

 

Aanvullende mogelijkheden van een verhuisservice

Zoals wij al eerder aangegeven hebben kan een verhuisservice veel meer voor u betekenen dan alleen het verhuizen van uw spullen van uw oude woning naar uw nieuwe woning. Wij hebben een aantal van deze mogelijkheden voor u op een rijtje gezet.

 

Inboedelopslag

Soms kan het nodig zijn om uw inboedel tussentijds op te slaan, bijvoorbeeld als uw oude woning al is verkocht, maar uw nieuwe woning nog niet is opgeleverd. De meeste mensen beschikken in zo’n geval niet over voldoende opslagruimte voor hun inboedel en zitten met hun handen in het haar over hun spullen. Een verhuisservice lost dit probleem eenvoudig voor u op. U kunt bij het verhuisbedrijf namelijk een tijdelijke opslagruimte huren. Voor een opslagruimte van ca. 30m2 betaalt u dan gemiddeld zo’n €150,- per maand.

 

Inpakservice

Het kost een hoop tijd om al uw spullen netjes en veilig ingepakt te krijgen. En dan bent u er nog niet, in het nieuwe huis moet de boel ook weer op een voorzichtige manier uitgepakt worden. Om uzelf deze tijd en moeite te besparen kunt u ook hiervoor een beroep doen op de verhuisservice. Uw spullen worden dan zorgvuldig door een professionele inpakker voor u ingepakt. Deze weet bovendien precies hoe hij uw spullen het beste kan beschermen tegen schade. Voor een inpakker moet u rekening houden met een gemiddelde prijs van €30,- per uur. 

 

Verhuislift

Verhuizen is al een fysiek zware klus, maar verhuizen vanaf een op een verdieping gelegen woning is nog vele malen zwaarder. Een bankstel de trap af moeten tillen is niet iets waar iedereen op zit te wachten. Een verhuislift is een ideale oplossing voor dergelijke verhuizingen. Uw meubels en andere zware spullen worden dan met een verhuislift vanuit uw woning naar beneden gebracht. De mogelijkheid tot het huren van een verhuislift is een service die de meeste verhuisbedrijven kunnen aanbieden. Gemiddeld ligt de prijs hiervoor rond de €75,- per uur.

 

Handyman service

Veel mensen maken graag gebruik van de handyman service van hun verhuisbedrijf. Deze service houdt in dat een vakman uw meubels (de) monteert en bovendien kunt u al uw elektronische apparaten door een professional laten aansluiten en installeren. Een handyman service kost gemiddeld zo’n €45,- per uur.

 

Piano transport

Sommige goederen moeten op een speciale manier verhuisd worden. Een piano is daar een goed voorbeeld van. Deze moet zorgvuldig ingepakt en vastgezet worden om te voorkomen dat deze tijdens het transport kan gaan schuiven en zo beschadigd raakt. Hiervoor is dan ook aan te raden om altijd gebruik te maken van een gespecialiseerd piano transport van een verhuisverbedrijf. De meerprijs hiervoor ligt tussen de €250,- en €350,-. Dit lijkt een hoop geld, maar als uw piano tijdens een onprofessionele transport schade op zou lopen kost het u waarschijnlijk nog veel meer om deze schade weer te laten herstellen.

Enkele bespaartips

Wilt u wel graag gebruik maken van de verhuisservice, maar vindt u de kosten daarvan toch net iets te hoog? Dan kunt u nog proberen om wat te besparen op de verhuisservice. Wij geven u hieronder wat nuttige bespaartips:

Verhuis op een doordeweekse dag: Ook al is verhuizen in het weekend voor veel mensen praktischer en zijn er ook zeker voordelen voor te noemen, u betaalt hiervoor wel een toeslag. Op zaterdag is deze toeslag meestal nog 25%, maar op zondag is dit een toeslag van al gauw 75%. De kosten voor uw verhuizing lopen zo dus enorm op.

Kies voor een lokale verhuizer: Op internet vindt u vast veel zogenoemde prijsstunters, landelijke verhuisbedrijven die claimen de goedkoopste verhuizers voor ook uw verhuizing te zijn. Dit kan best zo zijn, maar over het algemeen worden er wel kosten per kilometer in rekening gebracht als de afstand vanaf het verhuisbedrijf naar uw woning meer dan 20 kilometer bedraagt. Dan kan het dus maar zo zijn dat de verhuizing op zich iets goedkoper zou zijn dan wanneer u een lokaal verhuisbedrijf inschakelt, maar als u vervolgens achteraf een forse rekening gepresenteerd krijgt voor het aantal gemaakte kilometers van het verhuisbedrijf bent u waarschijnlijk helemaal niet zo voordelig meer uit. 

Huur zo min mogelijk verhuizers in: Schakel niet te veel professionele verhuizers in. Het is prettig als er 2 ervaren verhuizers rondlopen om de verhuizing te coördineren en het grote sjouwwerk verrichten. Zo weet u zeker dat de verhuizing soepel zal verlopen. Heeft u meer mankracht nodig? Schroom dan niet om een beroep te doen op familie en vrienden om u te helpen bij de verhuizing. Zo profiteert u van de voordelen van een verhuisservice, maar kunt u toch behoorlijk besparen op de kosten. 

 

Tip: Direct de kosten van een verhuisbedrijf weten? Vul hier het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes van lokale verhuisbedrijven.