Select Page

Spoedverhuizing

In de meeste gevallen is er tijd genoeg om een verhuizing zo te plannen dat deze zo efficiënt mogelijk kan verlopen. U heeft dan tijd genoeg om de geplande verhuizing goed voor uzelf in kaart te brengen en alle voorbereidingen te treffen.

Er kunnen zich echter ook situaties voordoen waarbij die tijd er helaas niet is. Dit is veelal het geval bij woningen die dusdanig beschadigd zijn geraakt door bijvoorbeeld blikseminslag, brand of overstroming dat een snelle verhuizing noodzakelijk is. Spoed is daarbij dan geboden om mogelijke extra schade aan de inboedel te voorkomen.

 

Voordelen en nadelen

Het voordeel van een spoedverhuizing zit hem al in de naam: Het is de ideale oplossing voor wie door omstandigheden snel zijn huidige woning moet verlaten.

Een spoedverhuizing kan al binnen enkele dagen volledig geregeld en uitgevoerd zijn. Net als bij een standaard verhuizing kunt u er bovendien op rekenen dat uw inboedel op professionele wijze wordt verhuisd.

Er kleven echter helaas ook wel wat nadelen aan een spoedverhuizing. De aanleiding voor een spoedverhuizing is er veelal al niet één om blij van te worden en u zult waarschijnlijk ook niet echt opknappen van de prijs voor een spoedverhuizing. Een spoedverhuizing is namelijk aanzienlijk duurder dan een standaard verhuizing. Reden hiervoor is dat het verhuisbedrijf last minute nog zaken als het geschikte transport, verhuismaterialen en voldoende verhuizers moet zien te regelen voor uw verhuizing.

Een ander nadeel van een spoedverhuizing is de korte tijd waarbinnen de verhuizing geregeld moet zijn. Dat zorgt ervoor dat u misschien geen tijd heeft om bepaalde voorbereidingen te treffen of belangrijke zaken over het hoofd ziet. 

Om nog meer stress te voorkomen raden wij u aan om gebruik te maken van een verhuisservice in het geval van een noodzakelijke spoedverhuizing. Om de kosten zo laag mogelijk te houden adviseren wij u om offertes van meerdere verhuisbedrijven te vergelijken. Hierdoor kunt u flink besparen op de kosten van uw spoedverhuizing. 

 

Verhuizen in het weekend

Net als bij een standaard verhuizing is verhuizen in het weekend altijd duurder dan op een doordeweekse dag. Voor een verhuizing op zaterdag komt er meestal een toeslag van 25 procent bovenop de prijs. Wie zijn verhuizing op zondag plant, kan zelfs rekenen op een toeslag van 75 procent. Bij een standaard verhuizing is het dus al verstandig om deze in te plannen op een doordeweekse dag, bij een spoedverhuizing raden wij dit zeker ook aan. De reguliere kosten voor een spoedverhuizing zijn al vele malen duurder dan die voor een standaard verhuizing. Tel daar dan nog eens de weekendtoeslagen bij op en de kosten van uw spoedverhuizing rijzen al gauw de pan uit. Plan daarom een spoedverhuizing liever niet in het weekend, mits uw situatie dit toelaat uiteraard.