Select Page

Wat zijn de kosten van een binnenschilder?

Je woning heeft zowel binnen als buiten regelmatig onderhoud nodig. Zo is een goede verfbeurt om de paar jaar absoluut noodzakelijk. Maar hoe vind je een goede binnenschilder, en wat zijn de kosten?

 

Lees altijd recensies

Tegenwoordig is het zeer gemakkelijk om een schildersbedrijf in je buurt te vinden. Google en Google Maps zijn wat dat betreft je beste vriend. Niet elk bedrijf levert even goede kwaliteit. Om de prestaties te meten kun je het beste beoordelingen van eerdere klanten doorlezen. Op Google vind je vaak recensies over bedrijven. Deze geven een goed beeld van de prijs-kwaliteitverhouding.

Vergelijk met Schilder offertes

Ook offertes geven een goed beeld van de gemiddelde prijs van een schilder. Je kunt deze meestal gratis online aanvragen. Stel je voor dat je bij de meeste offertes een prijs van 35 euro per uur ziet, maar dat één bedrijf 50 euro vraagt. Je weet meteen dat deze schilder teveel vraagt.

 

Gemiddelde prijs binnenschilder

Een goede prijs voor een binnenschilder is ongeveer 30 tot 40 euro per uur. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van het soort werkzaamheden dat is uitgevoerd. Zo is het schilderen van een muur uiteraard goedkoper dan het schilderen van meerdere deuren met bijzondere patronen.

 

Maak altijd duidelijke afspraken

Maak voordat de werkzaamheden beginnen altijd duidelijke afspraken met het schildersbedrijf. Spreek bijvoorbeeld een vaste prijs met elkaar af. Stel daarbij een contract op met een duidelijke prijsberekening, inclusief reiskosten en materialen. Voor een grote klus is een vaste prijs per vierkante meter praktisch. Het nadeel van een prijs per uur is namelijk dat niet iedereen even snel is. Met een relatief ‘trage’ schilder ben je plotseling een stuk duurder uit.