Select Page

VerhuGarantiecertificaat

Natuurlijk is de prijs een belangrijk uitgangspunt om rekening mee te houden bij uw keuze voor een verhuisbedrijf. Maar het is niet het enige waar u op kunt letten. U mag van een professioneel verhuisbedrijf verwachten dat deze zich aan de gemaakte afspraken houdt en ervoor zorgt dat uw verhuizing vlekkeloos verloopt. Toch kan er ook wel eens iets mislopen. Denkt u bijvoorbeeld aan een verhuisbedrijf dat failliet gaat voordat uw verhuizing heeft plaatsgevonden. In de meeste gevallen heeft u dan al wel een aanbetaling gedaan. Het is dan wel zo prettig als u een beroep kunt doen op een garantieregeling. Een garantieregeling is bijvoorbeeld ook van toepassing wanneer er tijdens de verhuizing een schade is ontstaan.

Wilt u er zeker van zijn dat uw verhuisbedrijf een goede garantieregeling hanteert en naleeft? Kies dan voor een erkende verhuizer. Deze beschikt altijd over een garantiecertificaat. 

 

Wat is een erkende verhuizer?

Een verhuisbedrijf dat zich “erkende verhuizer” mag noemen is altijd aangesloten bij een branchevereniging. Deze branchevereniging is opgericht om de consument beter te kunnen beschermen tegen zogeheten kwakzalvers. Om aangesloten te mogen zijn bij de branchevereniging moet het verhuisbedrijf namelijk aan een aantal voorwaarden voldoen. De klant is er daarom van gegarandeerd dat hij met een kwalitatieve verhuizer te maken heeft als dit een erkende verhuizer is. Wij noemen u de belangrijkste voordelen van een door de branchevereniging erkende verhuizer:

Kwaliteitsgarantie: Alleen verhuisbedrijven die voldoen aan bepaalde eisen op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid, kwaliteit en vakmanschap kunnen zich aansluiten bij de branchevereniging. Zij moeten kunnen bewijzen dat zij aan deze eisen voldoen en worden hier naderhand ook nog regelmatig op gecontroleerd. Mocht het verhuisbedrijf niet meer aan de eisen voldoen, dan kan de erkenning afgenomen worden. 

Geschillencommissie: Mocht er een onenigheid tussen u en het verhuisbedrijf ontstaan waar u samen echt niet uitkomt, dan kunt u dit geschil voorleggen aan een onafhankelijke geschillencommissie. Deze kan hulp bieden bij het oplossen van het conflict. Uiteindelijk is de uitspraak van de geschillencommissie altijd bindend.

Kennis: Een erkende verhuizer wordt vanuit de branchevereniging gestimuleerd om zichzelf te blijven bijscholen en specialiseren. Ook wordt hij op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen op het gebied van verhuizingen. Voor alle medewerkers van een erkend verhuisbedrijf geldt dat zij moeten zijn opgeleid en beschikken over de juiste diploma’s om de werkzaamheden te mogen uitvoeren. Daarom zijn gespecialiseerde verhuisbedrijven vaak een erkend verhuisbedrijf.

Garantie: Eén van de grootste voordelen aan een erkende verhuizer is de goede garantieregeling die zij bieden. Deze garantieregeling is een vereiste vanuit de branchevereniging.

Goede algemene voorwaarden: De Algemene Voorwaarden van bedrijven die zijn aangesloten bij Erkende Verhuizers moeten voldoen aan de eisen van de Consumentenbond. Dit is voor u als consument dus in uw voordeel.

 

 

Wat is het nut van een garantiecertificaat?

Erkende verhuisbedrijven bieden u een betere garantieregeling dan niet erkende verhuisbedrijven. De voorwaarden van deze garantieregeling zijn opgenomen in een zogenoemd garantiecertificaat. De volgende punten zijn vastgelegd in het garantiecertificaat:

Verhuisverzekering: Erkende verhuizers kunnen u een uitgebreide verhuisverzekering aanbieden. Deze verhuisverzekering biedt vergoeding van tijdens de verhuizing opgelopen schade tot een maximumbedrag van €100.000,-. U hoeft dan niet aan te tonen dat de schade door de verhuizer is veroorzaakt. U betaalt slechts €50,- voor deze uitbreiding van uw dekking. Bovendien is in de verzekeringsvoorwaarden opgenomen dat u altijd de nieuwwaarde van het beschadigde artikel vergoed krijgt. Dit is dus een zeer aantrekkelijke verzekering en is alleen af te sluiten bij een erkende verhuizer. In het garantiecertificaat vindt u meer informatie over deze verzekering.

Aanbetalingsgarantie: Uw aanbetaling is gegarandeerd. Mocht de verhuizing door de erkende verhuizer om welke reden dan ook niet uitgevoerd kunnen worden, dan bent u uw aanbetaling dus nooit kwijt.

Verhuisgarantie: Tenslotte biedt een erkende verhuizer verhuisgarantie aan. Dit houdt in dat uw verhuizing altijd door een erkende verhuizer zal worden uitgevoerd, ook als de erkende verhuizer die u al aanbetaald had bijvoorbeeld voorafgaand aan uw geplande verhuizing failliet gegaan is. Een andere erkende verhuizer zal uw verhuizing dan op zich nemen zonder dat bij u daarvoor extra kosten in rekening gebracht worden. 

 

Hoe herkent u een Erkende Verhuizer?

Een erkende verhuizer is te herkennen op een aantal manieren. Zoals wij al eerder aangegeven hebben ,mag een verhuisbedrijf alleen de naam Erkende Verhuizer dragen als hij ook daadwerkelijk is aangesloten bij de branchevereniging. Een erkende verhuizer adverteert op zijn website daarom ook altijd met het logo van Erkende Verhuizer. Helaas zijn logo’s eenvoudig te kopiëren en vervalsen. Als u er echt van verzekerd wilt zijn dat het door u beoogde verhuisbedrijf daadwerkelijk een Erkende Verhuizer is, kunt u het beste het online ledenregister van de vakvereniging voor Erkende Verhuizers raadplegen. Deze informatie is altijd betrouwbaar en up-to-date. Als het verhuisbedrijf in dit register vermeld staat, kunt u er dus gerust van uitgaan dat u inderdaad met een erkende verhuizer te maken heeft. 

 

Verhuis Offertes vergelijken

Er zitten dus veel voordelen aan het in zee gaan met een erkende verhuizer. Bent u benieuwd naar de prijzen van een erkende verhuizer? Vraag dan een aantal offertes aan van erkende verhuisbedrijven bij u in de buurt. U kunt deze offertes eenvoudig aanvragen op onze website. Vergelijk de offertes vervolgens goed en maak zo de beste keuze voor een erkende verhuizer!