Select Page

Wat zijn de kosten van stucadoor werkzaamheden?

Misschien kan je woning op dit moment wel een opknapbeurt gebruiken. Tijdens een verbouwing mogen de muren niet worden overgeslagen. Goed afgewerkte muren geven een huis een fantastische uitstraling. Voor het aanbrengen van stucwerk op muren, wanden, plafonds en gevels kun je het beste een stucadoor inschakelen. Uiteraard zijn aan deze werkzaamheden kosten verbonden. Wat ben je precies kwijt aan een stucadoor?

 

Waarom een stucadoor inschakelen?

Een verbouwing brengt veel regelwerk met zich mee. Zo dien je het financiële plaatje goed in kaart te brengen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je voor onvoorziene kosten komt te staan. Zodoende is het handig om een budget op te stellen. Aan stucwerk werkzaamheden hangt soms een flink prijskaartje.  Het is namelijk zeer specialistisch werk dat veel kennis en ervaring vergt. Het is  absoluut geen klus die je zelf even kunt klaren.  Zo droogt stucwerk bijzonder snel op. De muren raken snel beschadigd wanneer de stucadoor er niet op tijd bij is. Voor dergelijke werkzaamheden kun je dan ook het beste een professioneel stucadoor bedrijf inschakelen. Bovendien zijn er verschillende manieren waarmee je geld kunt besparen.

Stucadoor bedrijven met elkaar vergelijken

Bedenk vantevoren goed hoeveel geld je kwijt wilt zijn aan de stucadoor. Zet de kosten desnoods even op papier. Het vinden van een stucadoor bedrijf in de buurt is tegenwoordig erg eenvoudig. Zoek bijvoorbeeld op Google Maps naar bedrijven in je buurt. Vraag daarna offertes aan bij de bedrijven die je hebt gevonden. Vergelijk deze met elkaar. Daarmee bespaar je vaak nog kosten ook. Door offertes naast elkaar te leggen heb je namelijk meteen een helder prijs-kwaliteit overzicht. Sommige stucadoors bieden bovendien zeer scherpe tarieven aan. Soms ben je wel 30 tot 40 procent minder kwijt.

 

Lees klantenbeoordelingen

Door het vergelijken van offertes weet je meteen of de prijs van een stucadoor past bij je budget. Ook is het aan te raden om de klantenbeoordelingen van stucadoor bedrijven door te lezen. Deze geven een goed beeld van de prestaties van een bepaald bedrijf. Kies hoe dan ook dan ook nooit meteen voor de eerste optie die je tegenkomt.

 

Prijzen voor stucadoor werkzaamheden

De prijs van een stucadoor is afhankelijk van de werkzaamheden die worden uitgevoerd. Zo is het stucen van een plafond over het algemeen iets duurder dan het stucen van muren. Voor een muur ben je gemiddeld 5 tot 20 euro per vierkante meter kwijt. Voor een plafond ligt het bedrag tussen de 15 en 25 euro per vierkante meter. Deze bedragen zijn inclusief loonkosten en materiaal. Ook ligt de prijs hoger wanneer een stucadoor moet werken in een ruimte met veel kleine hoeken en kozijnen, omdat dit veel meer werk met zich meebrengt.  Je kunt rekening houden met de gemiddelde prijs voor stucadoor werkzaamheden, inclusief materiaal, loonkosten en BTW. Deze zijn als volgt:

Soort stucadoor werkzaamheden Gemiddelde prijs per m2
Plafond stucen 10 tot 23 euro
Schuurwerk 15 tot 25 euro
Behangklaar stucen 8 tot 15 euro
Sausklaar stucen 9 tot 23 euro
Spackspuitwerk 5 tot 11 euro
Raapwerk 15 tot 30 euro
Luxe: betonstruc 100 euro
Luxe: tadelak 175-225 euro

Kleine en grote oppervlaktes

In een grotere woning moeten vaak meer muren en plafonds worden gestucadoord. Dit brengt uiteraard meer kosten met zich mee dan wanneer je woont in een klein huis.  Stucadoorsbedrijven beschouwen oppervlaktes van minder dan 30 vierkante meter als klein. In dat geval hanteren ze vaak een starttarief tussen de 300 en 320 euro. Aan de andere kant  hanteren stucadoors bij een groter oppervlak vaak een lagere prijs per vierkante meter. Spreek dit vantevoren met elkaar af. Misschien is de stucadoor bereid om flinke korting te geven, waarmee je alsnog veel geld bespaart. Ook handig is dat stucadoors bij een groot oppervlakte vaak zeer efficiënt te werk gaan. Dit betekent dat de werkzaamheden vaak snel en vakkundig worden voltooid.

 

Prijs voor spachtelputz?

Om muren en plafonds tot in de perfectie af te werken zou je een sierpleister kunnen laten aanbrengen. Denk bijvoorbeeld aan spachtelputz, rustiekputs of granol. Met name het eerste soort afwerking is in veel huishoudens te vinden. Met 12 tot 23 euro per vierkante meter is het namelijk vrij betaalbaar.  Stel je bijvoorbeeld voor dat u muren heeft met een oppervlakte van 200 vierkante meter. Deze wil je graag bewerken met spachtelputz. Als de stucadoor een tarief hanteert van 15 euro per vierkante meter, bent u inclusief materiaal, BTW en loonkosten 3000 euro kwijt.

 

 

BTW tarief van 6 procent

Veel bedrijven hebben een BTW tarief van 21 procent. Bij stucadoors ligt dit echter op 6 procent. Daardoor ben je een stuk goedkoper uit. Wel dient je woning minstens 2 jaar of ouder te zijn om te kunnen profiteren van de 6 procent BTW.  Hou er wel rekening mee dat de BTW verlaging niet voor het renoveren van woningen geldt! Als we de BTW optellen bij de bovenstaande voorbeeld kom je uit op het volgende:

Oppervlakte muren: 200 vierkante meter
Tarief voor spachtelputz: 15 euro per vierkante meter
Bedrag: 2830 euro
6 procent BTW: 169,81 euro
Totaalbedrag: 2999,80 euro

 

Luxe stucwerk

Dankzij de lage BTW heb je misschien wel de mogelijkheid om luxe stucwerk te overwegen. Kies bijvoorbeeld voor kies voor een zeer fraaie afwerking met spuitwerk op het plafond of op de muren. Het stucadoorsbedrijf gebruikt een speciale spuitmachine waarmee zo efficiënt mogelijk gewerkt wordt. Deze werkzaamheden staan bekend als ‘spackspuiten’. Na spackspuiten en spachtelwerk zien je wanden en plafonds er weer fantastisch uit. Bovendien gaan deze onderdelen van de woning door het uitstekende stucwerk vaak jaren mee. Toch ben je er vaak maar 5 euro per vierkante meter aan kwijt. Een stuk duurder is het zogeheten ‘betonstruc’.  Dit stucwerk is waterdicht en cementgebonden. Vaak heeft het een steenachtig uiterlijk, waarmee je een industriële look in uw woning kunt creëeren. Voor een stoer interieur is betonstruc dan ook de ideale oplossing. 

 

Kies voor een luxe uitstraling met tadelakt

Betonstruc is goedkoper dan het eveneens populaire tadelakt. Betonstruc kost ongeveer 100 euro per vierkante meter. Tadelakt is een Marokkaanse kalkpleister die vaak terug te vinden is in badkamers. Het heeft namelijk een marmerachtige uitstraling. Hou er echter wel rekening mee dat het aanbrengen van dit stucwerk zeer hoog ligt. Gemiddeld ben je er tussen de 175 en 225 euro per vierkante meter aan kwijt. Of het nu duur of goedkoop is: kies uiteindelijk het stucwerk dat je het beste vindt passen bij je woning.