Select Page

Dakdekker gezocht

Dat het in ons kikkerlandje behoorlijk kan stortregenen is een alom bekend feit. De beelden van straten die volledig blank komen te staan tijdens zo’n enorme hoosbui zijn door de klimaatverandering al lang niet meer uit ons dagelijks bestaan weg te denken. Ook op uw woning hebben deze barre weersomstandigheden zijn weerslag en dan met name op uw dak. Deze krijgt zulke enorme hoeveelheden water te verduren dat het soms niet meer lukt om dit allemaal af te voeren. Het gevolg is dat er door de enorme waterdruk lekkages aan uw dak kunnen ontstaan. Mocht dit bij u het geval zijn, dan is er gelukkig iemand die u uit de brand kan helpen: de dakdekker.

 

Wat zijn de werkzaamheden van een dakdekker?

Een dakdekker legt mooie nieuwe daken aan, maar is ook de reddende engel als het gaat om het verhelpen van lekkages aan bestaande daken. Wanneer u een lekkage aan uw dak heeft, zal de dakdekker met u de precieze schade vaststellen en kijken naar de reparatiemogelijkheden.

Een lekkage die is ontstaan na een zware regenbui kan meestal nog wel gerepareerd worden. Soms blijkt tijdens de inspectie van uw dak echter dat slijtage van uw dakbedekking de eigenlijke oorzaak is van de lekkage en zal u het advies krijgen om uw gehele dakbedekking te vervangen. Bij een bitumen dakbedekking kunt u daarbij een levensduur van 50 jaar aanhouden en bij dakpannen zo’n 40 jaar. Natuurlijk bent u tot niets verplicht, maar als u het advies van de dakdekker in de wind slaat zult u er wel rekening mee moeten houden dat u de dakdekker in de toekomst regelmatig over de vloer zult hebben voor de zoveelste reparatie aan uw dak. Naast de ellende die de lekkage geeft, bent u hierdoor uiteindelijk veel duurder uit dan wanneer u uw dakbedekking tijdig laat vervangen.

 

Ga niet zomaar met elke dakdekker in zee

Zoals  dit geldt voor alle beroepsgroepen zult u helaas ook onder de dakdekkers wel eens een “rotte appel” kunnen treffen. Kenmerkend voor deze “dakdekkers” is dat zij na een hevige storm spontaan bij u op de stoep staan met de mededeling dat zij een schade aan uw dak hebben geconstateerd. Dit alles wordt u kenbaar gemaakt in vaak gebrekkig Engels. Doordat zij u ervan weten te overtuigen dat de schade toch écht direct verholpen moet worden om verdere schade te voorkomen, bent u waarschijnlijk geneigd om de dakdekker binnen te laten en aan het werk te laten gaan. Wij waarschuwen u: Doe het niet!

Eenmaal op uw dak aangekomen zullen dit soort lieden wat willekeurige dakpannen losrukken en weer terugleggen om u vervolgens een peperdure rekening te presenteren voor hun “werkzaamheden”. Waarschijnlijk was er al helemaal geen sprake van schade aan uw dak, maar na hun vertrek des te meer. U kunt dan niet anders dan een echte dakdekker inschakelen om de door de nep-dakdekker veroorzaakte schade te repareren.

Zorg dat u niet vatbaar bent voor dergelijke oplichterspraktijken en zorg dat u een telefoonnummer van één of meerdere betrouwbare dakdekkers achter de hand heeft. Mocht u dan een lekkage aan uw dak hebben na een zware regenbui dan is een telefoontje genoeg om de schade op een professionele manier te laten repareren.

 

Een dakdekker zoeken op internet

U zult merken dat het op internet barst van de dakdekkers. De ene website is nog aantrekkelijker gemaakt dan de andere en het is nog een lastige dobber om daaruit de beste dakdekker voor uw klus te kiezen. Zeker wanneer het gaat om een spoedreparatie zult u de verleiding misschien niet kunnen weerstaan en al snel kiezen voor de eerste de beste dakdekker die bovenaan in de zoekmachine verschijnt.

Nu zeggen wij niet dat dit geen prima dakdekker is, integendeel zelfs, maar de kans is groot dat deze dakdekker niet bij u in de buurt gevestigd is. Waar u zich dan waarschijnlijk op zult verkijken is dat deze dakdekker weliswaar voordelig is, maar dat er bovenop die prijs nog voorrijkosten in rekening gebracht worden. Deze voorrijkosten kunnen enorm oplopen, in sommige gevallen zijn deze zelfs nog hoger dan de prijs voor het repareren van het dak. Het is dan ook aan te raden om niet klakkeloos de eerste de beste dakdekker die bovenaan in de zoekmachine verschijnt in te huren voor uw dakreparatie.

 

Zoek een dakdekker bij u in de buurt

Om geen geld kwijt te zijn aan hoge voorrijkosten doet u er goed aan om uit te kijken naar een dakdekker in uw eigen regio. Aan dakdekkers geen gebrek, ook in uw stad of dorp zullen er ongetwijfeld dakdekkers gevestigd zijn die uw dak op korte termijn voor u kunnen repareren. Sommige ZZp’ers bieden zelfs een 24-uursservice aan. Ook wanneer u buiten kantooruren een schade te herstellen heeft staan zij voor u klaar. De uurprijs van de ZZp’er in de buurt ligt dan misschien iets hoger dan van de dakdekker met zijn scherpe aanbiedingen die u vond op internet, maar daar staat tegenover dat u in ieder geval geen dure voorrijkosten hoeft te betalen.

 

Vergelijk eerst de prijzen

Wij hebben een nuttig advies voor u. Als u last heeft van een lekkage aan uw dak, zet dan eerst even wat emmers neer om het water op te vangen. Dit geeft u de tijd om een goede dakdekker te zoeken voor de reparatie van uw dak. U kunt dan ook eerst rustig even de prijzen van meerdere dakdekkers vergelijken. Met name ZZp’ers zullen u graag binnen willen halen als nieuwe klant en proberen om u hun diensten tegen het scherpste tarief aan te bieden. Maak hier dankbaar gebruik van, u bespaart zo enorm op de kosten van uw dakreparatie. Wij helpen u graag nog een handje bij het vergelijken van de prijzen.

 

Vraag offertes aan

Om de prijzen goed te kunnen vergelijken is het verstandig om offertes van meerdere dakdekkers bij u in de buurt aan te vragen. Dit doet u snel en eenvoudig door op onderstaande button te klikken. Vul uw gegevens in op het formulier en verzend uw aanvraag. Vervolgens ontvangt u van ons binnen 2 werkdagen offertes van tot wel 6 geschikte dakdekkers. U kunt op uw gemak de offertes vergelijken en de voordeligste dakdekker inhuren voor uw klus. Zo kunt u tot wel 30 tot 40 procent op de kosten besparen. Onze service is gratis en vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast en het kost u helemaal niets. Zo’n makkelijke kans om geld te besparen laat u toch zeker niet liggen?!