Select Page

Bespaartips verhuizen

Bij een verhuizing komen de nodige kosten om de hoek kijken. Het afsluiten van een hypotheek, levensverzekering, notariskosten, kosten voor de verbouwing en/of inrichting van uw nieuwe woning zijn daar slechts een paar voorbeelden van. Sommige van die kosten had u waarschijnlijk wel al ingecalculeerd, maar er zullen ongetwijfeld ook kosten tussen zitten die u niet had meegerekend bij het vaststellen van uw verhuisbudget. Hierdoor kan het zijn dat het budget dat uiteindelijk overblijft voor de verhuizing zelf wat kariger is dan u zich voorgesteld had. Wij geven u daarom hier een aantal bespaartips om de kosten van de verhuizing zo laag mogelijk te houden.

 

Tip 1: Vraag uw vrienden en familie om hulp

Het inschakelen van een verhuisbedrijf neemt u een hoop zorgen uit handen. U bent dan verzekerd van een verhuizing die snel en efficiënt verloopt. Als u een beroep doet op een Erkende Verhuizer geniet u daarnaast van nog meer voordelen, zoals een speciale verzekering die dekking biedt tegen opgelopen schade als gevolg van de verhuizing. Uiteraard zitten er aan het inschakelen van een verhuisbedrijf wel (aanzienlijke) kosten verbonden. Om te besparen op deze kosten kunt u overwegen om de verhuizing zelf te doen. Als u daarbij voldoende hulp kunt krijgen van familie en vrienden dan is dit weliswaar een grote, maar zeker geen onmogelijke klus. Houd er wel rekening mee dat u zelf nog wel voor een geschikt transportmiddel voor uw inboedel en eventuele verhuishulpmiddelen moet zorgen.

 

Tip 2: Verhuis op een doordeweekse dag

Het is financieel gezien het minst gunstig om te verhuizen op een dag in het weekend. Dit komt doordat u in het weekend over het algemeen kunt rekenen op een weekendtoeslag bovenop de reguliere kosten. Verhuizen op een zaterdag kost u gemiddeld zo’n 25 procent extra, op zondag wordt veelal een toeslag van maar liefst 75 procent gerekend. Dit levert u dus aanzienlijk hogere kosten op dan wanneer u verhuist op een doordeweekse dag. Probeer uw verhuizing dus altijd in te plannen op een doordeweekse dag!

 

Tip 3: Check uw recht op verhuiskostenvergoeding

In sommige situaties kan het zijn dat u recht heeft op een zogeheten verhuiskostenvergoeding. Het gaat hierbij dan om een “gedwongen” verhuizing. Een gedwongen verhuizing kan meerdere oorzaken hebben. Een voorbeeld hiervan is een noodzakelijke verhuizing uit een huurwoning met trappen naar een woning die gelijkvloers is na het ontstaan van een handicap. Een ander voorbeeld is de renovatie of sloop van uw huurwoning in het kader van stadsvernieuwing. Om mensen niet in de financiële problemen te brengen door een gedwongen verhuizing kunnen zij een beroep doen op een verhuiskostenvergoeding bij de gemeente of huiseigenaar. Een gedwongen verhuizing kan ook een zakelijk karakter hebben, bijvoorbeeld omdat u overgeplaatst wordt naar een andere locatie of door een wijziging in uw functie. In dat geval kunt u een verhuiskostenvergoeding aanvragen bij uw werkgever. 

Bij wie u de verhuiskostenvergoeding ook aanvraagt, deze is altijd gebonden aan een aantal voorwaarden. Informeer daarom dus tijdig of u in uw situatie in aanmerking komt voor een verhuiskostenvergoeding. 

 

Tip 4: Verhuis kleine spullen zelf

Vanaf het moment dat u de sleutel van uw nieuwe woning heeft zult u er waarschijnlijk al een aantal keer naartoe gaan voorafgaand aan de dag van de verhuizing. Ga daar niet heen met lege handen, maar neem alvast wat kleine spullen mee. Dit scheelt weer sjouwwerk op de dag van de verhuizing. Ook op de dag van de verhuizing zelf kunt u in uw eigen auto de nodige kleine spullen meenemen. Let dan wel op dat u niet onnodig vaak heen en weer gaat rijden, dat kost u namelijk een hoop geld aan benzine. Het is in dat geval beter om de verhuisbus nog een keer goed vol te laden en deze nogmaals te laten rijden.

 

Tip 5: Vergelijk offertes

Wilt u toch liever gebruik maken van een professioneel verhuisbedrijf? Vergelijk dan eerst offertes van meerdere lokale verhuisbedrijven. U vraagt deze offertes snel en makkelijk aan door hier het offerteaanvraagformulier in te vullen. Binnen 2 werkdagen ontvangt u dan tot 6 offertes van verschillende lokale verhuisbedrijven in uw mailbox. Onze service is geheel gratis en vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast.

 

Na de verhuizing

Als u eenmaal bent verhuisd, zal er misschien nog wel het één en ander in uw woning moeten gebeuren. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht. Zo kunt u bijvoorbeeld veel nuttige informatie vinden op onze pagina kosten verbouwing.