Select Page

Kosten dakkapel

In de loop der jaren kan uw gezin zich zo uitgebreid hebben dat wat extra leefruimte in huis geen overbodige luxe zou zijn. Of misschien heeft u wel een hobby waar u wel wat extra ruimte voor zou kunnen gebruiken. Het is dan ook niet voor niets dat ruimtegebrek de belangrijkste reden is waarom veel mensen er voor kiezen om een dakkapel op hun woning te laten plaatsen. Op die manier kan bijvoorbeeld een extra slaapkamer of een werkkamer of hobbykamer worden gerealiseerd.

Een ander voordeel aan het laten plaatsen van een dakkapel is de mogelijkheid om gelijk het dak te laten isoleren. Door te zorgen voor een goede isolatie zorgt u ervoor dat de zolderruimte ook in de koude wintermaanden een aangename ruimte is om te verblijven.

 

Prijzen van een dakkapel

Natuurlijk bent u allereerst benieuwd naar de kosten voor het laten plaatsen van een dakkapel. Dat snappen wij maar al te goed en daarom hebben wij deze prijzen even voor u op een rijtje gezet. Houd er wel rekening mee dat deze kosten de kosten van een kale dakkapel beslaan. Uiteraard zal u wel zelf nog voor een goede afwerking aan de binnenkant van de dakkapel moeten zorgen. Dit afwerken doet u met behulp van gipsplaten. Hierdoor ontstaat er een aansluitend geheel. Wanneer u uw dak ook gelijk laat isoleren plaatst u de gipsplaten over het isolatiemateriaal heen. Zo ontstaat een mooi resultaat.

Door uw dakkapel op deze manier af te werken bereikt u meer dan alleen een nette uitstraling van uw dakkapel. U voorkomt namelijk ook vochtoverlast door uw dakkapel af te werken met gipsplaten over het isolatiemateriaal heen.

Wij hebben twee soorten dakkapellen voor u onder de loep genomen. De eerste variant is de zogeheten prefab dakkapel. De naam zegt het eigenlijk al: deze dakkapel wordt in één geheel op uw dak getild. De andere variant is de dakkapel die op maat gemaakt is voor uw woning en wordt opgebouwd uit losse onderdelen.

 

Soort dakkapel Prijs dakkapel van 2.50m bij 1.50m Prijs dakkapel van 3.50m bij 1.50m
Houten dakkapel Vanaf €3000,00 Vanaf €3.750,00
Kunststof dakkapel Vanaf €3.750,00 Vanaf €4.500,00
Prefab dakkapel Vanaf €4.250,00 Vanaf €5.000.00
Polyester dakkapel Vanaf €5.000,00 Vanaf €5.750,00

 

Bovengenoemde prijzen zijn de totaalprijzen van alle werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden om de dakkapel op uw dak te kunnen plaatsen. Ook het verwijderen  van de dakpannen op de plek van de dakkapel en het afvoeren van de dakpannen zit al bij de genoemde prijzen inbegrepen. Een aantal factoren spelen dan ook een rol bij de definitieve kosten voor het plaatsen van uw dakkapel:

 

  • U bent een handige klusser. Als u zelf een goede doe-het-zelver bent kunt u best het één en ander besparen op de kosten voor uw dakkapel. Zo kunt u zelf alvast het dak opgaan om daar de dakpannen en panlatten te verwijderen op de plek waar de dakkapel geplaatst gaat worden. Ook kunt u zelf zorgen voor de afvoer van uw dakpannen. Dit scheelt de dakdekker tijd en u zult hierdoor dus een lagere rekening krijgen na afloop van de klus.
  • U besteedt alles liever uit. Heeft u twee linkerhanden? Dan is het veruit het verstandigst om de gehele klus uit handen te geven aan een professionele dakdekker. U weet dan zeker dat de dakkapel vakkundig geplaatst wordt en dat er zich geen persoonlijke ongelukken of schade aan uw dak zullen voordoen.

 

De prijsopbouw van een dakkapel

Een aantal keuzes die u maakt zijn van invloed op de prijsopbouw van een dakkapel. Wij hebben deze keuzes voor u op een rijtje gezet.

 

  • De afmetingen van uw dakkapel. De standaardbreedte van een dakkapel is in ons land 2.50 meter. Wanneer u een andere breedte wilt, heeft dat vanzelfsprekend invloed op de kosten. Vergeet bovendien niet om een vergunning aan te vragen bij de gemeente, zeker wanneer de door u gewenste afmeting van uw dakkapel afwijkt van andere dakkapellen bij u in de straat.  
  • Laat u wel of niet direct isolatie plaatsen? Als u ervoor kiest om uw dak gelijk goed te laten isoleren, zal de rekening ook hoger uitvallen. Toch is het, als dat past binnen uw budget, wel aan te raden om dit gelijktijdig met de plaatsing van uw dakkapel te laten doen. In de eerste plaats omdat u dan toch al rommel op zolder ondervindt van de plaatsing van de dakkapel. Dit is dus een uitgelezen mogelijkheid om uw dak van een goede isolatie te voorzien en gelijk te laten afwerken met gipsplaten. Dit kost u wel wat ruimte aan de binnenkant, maar deze ruimte krijgt u ruimschoots terug als de dakkapel geplaatst is. Als u uw woning laat isoleren profiteert u bovendien van de voordelige btw regeling van 6% die in het leven is geroepen door de overheid om mensen te stimuleren hun woningen te isoleren. Bovendien zult u merken dat uw energierekening door de isolatie van uw dak aanzienlijk lager uit zal vallen. Deze investering betaalt zichzelf dus altijd snel weer terug.
  • Laat u de afwerking over aan de dakdekker of doet u dit zelf? U kunt de afwerking met gipsplaten zelf uitvoeren, maar u kunt dit ook uitbesteden aan de aannemer die de dakkapel voor u plaatst. U bent dan in één keer klaar.

 

Meer informatie vindt u op onze site: kosten dakkapel

 

Handige bespaartips

Een dakkapel op uw woning laten plaatsen is een behoorlijke investering. Wij geven u daarom graag wat tips waardoor u wellicht op deze kosten kunt besparen.

 

  • Hergebruik zoveel mogelijk materialen. Zo kunt u bijvoorbeeld uw oude dakraam elders op het dak laten herplaatsen. Doordat de dakdekkers toch al op uw dak aan het werk zijn, vallen de kosten hiervan reuze mee en u profiteert dan wel van meer lichtinval op uw zolder.
  • Probeer een kwantumkorting te regelen. Het kan nooit kwaad om voorafgaand aan het bestellen van uw dakkapel eerst even bij uw buren te informeren of zij wellicht ook van plan zijn om een dakkapel te laten plaatsen. U kunt namelijk beiden profiteren van prijsvoordeel als u de klus gezamenlijk laat uitvoeren. Zeker wanneer u gekozen heeft voor een dakkapel op maat levert dit een forse besparing op, omdat de bouwsteiger dan slechts één keer gehuurd te hoeven worden en de dakdekker aan één stuk door kan werken.

 

Offertes aanvragen

De snelste manier van besparen is het aanvragen van offertes bij verschillende dakdekkers. Door offertes aan te vragen en te vergelijken kunt u namelijk tot wel 40% op de kosten voor uw dakkapel besparen. Wij begrijpen dat u weinig zin en tijd heeft om eerst allerlei dakdekkers uit te zoeken en deze vervolgens te verzoeken om offertes. Daarom hebben wij het u gemakkelijk gemaakt en al het benodigde voorwerk voor u gedaan. Het enige wat u nog hoeft te doen is hier uw gegevens en wensen in te vullen. Vervolgens ontvangt u van ons binnen 2 werkdagen offertes van tot wel 6 dakdekkers bij u in de buurt. Vergelijk de offertes met elkaar op prijs en kwaliteit en sluit een deal met de beste dakdekker voor uw klus. Het aanvragen van offertes is bij ons geheel gratis en vrijblijvend. Onze service kost u dus niets, maar levert u des te meer op!