Select Page

Serre verhuizing

Wilt u een compleet nieuwe look aan uw serre gaan geven? Dan is het wel zo handig als deze eerst (gedeeltelijk) leeggemaakt is. Of misschien heeft u de serre wel verkocht en moeten al uw spullen er daarom uit. Wat de reden ook is, de verhuizing van spullen vanuit een serre kan nog best een lastige klus zijn. 

Wij geven u daarom hier meer informatie over zaken waar u extra op moet letten bij een serre verhuizing en de eventuele kosten die ermee gemoeid zijn.

 

Kosten

Er zijn serres van verschillende groottes en de ene serre bevat nou eenmaal meer spullen dan de andere. De inhoud van uw spullen bepaalt welk transportmiddel het meest geschikt is voor uw verhuizing. Het soort transportmiddel heeft een grote invloed op de totale kosten. Een andere keuze die u moet maken en die een rol speelt bij de prijsopbouw is of u de verhuizing zelf wilt gaan doen of deze uit handen wilt geven aan een verhuisbedrijf. Wij hebben in onderstaand schema een aantal prijsvoorbeelden van verschillende mogelijkheden voor een serre verhuizing voor u op een rijtje gezet. Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw.

 

Optie serre verhuizen

Kosten

Zelf verhuizen:

Huur van busje 10m3 inclusief verhuisartikelen

Huur van busje 20 m3 inclusief verhuisartikelen

Brandstof

 

Huur aanhangwagen

Huur bakfiets

€50 – €75 per dag

 

€100 – €150 per dag

Afhankelijk van aantal

kilometers

€20,- per dag, exclusief brandstof

€25,- per dag

Transportbedrijf:

Busje met 1 verhuizer

Extra sjouwer

€50,- per uur

€25,- per uur

Verhuisbedrijf:

Verhuiswagen 20m3 + 1 verhuizer

Extra verhuizer

€60,- per uur

€30,- per uur

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding transportbedrijf

Parkeervergunning

Huur traploper

Huur verhuiskarretje

Opslag spullen

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

Vanaf €12,50 per dag

Vanaf €5,- per dag

Vanaf €30,- per maand

 

Waar op te letten bij een serre verhuizing?

Als u zorgt dat u goed voorbereid bent op de verhuizing van uw serre voorkomt u daar veelal eventuele problemen op de dag van de verhuizing zelf mee. Er zijn een aantal belangrijke aandachtspunten waar u rekening mee moet houden. De belangrijkste aandachtspunten zijn:

 

  • De afmetingen van uw serre en meubels: Meet eerst uw meubels zorgvuldig op om zo te kijken of deze wel in zijn geheel door de deur van uw serre verhuisd kunnen worden. Als dit niet past, dan heeft u tenminste nog voldoende tijd om de meubels uit elkaar te halen. Komt u er pas op de verhuisdag zelf achter dat het niet past, dan levert dit een zeer stressvolle situatie op. Voorkomen dus.
  • Bepaal vooraf de verhuisroute: U kunt ervoor kiezen om de spullen via de binnenkant van uw woning te verhuizen, maar via de tuin behoort soms ook tot de mogelijkheden. Onderzoek van tevoren welke weg de minste obstakels oplevert en waarlangs uw spullen het snelst veilig naar buiten gebracht kunnen worden.
  • Hulpmiddelen: Bekijk bij het vaststellen van de verhuisroute ook direct of u misschien gebruik moet of wilt maken van hulpmiddelen. Zo kan een traploper erg handig zijn als uw spullen via de trap verhuisd moeten worden. Het huren van een verhuiskarretje kost niet veel, maar kan wel aanzienlijk veel tijd en energie besparen. Regel dit van tevoren, zodat u ervan verzekerd bent dat zo’n verhuiskarretje ook daadwerkelijk tot uw beschikking staat op de dag van de verhuizing.

 

 

Tips voor een serre verhuizing

Onze volgende tips kunnen u helpen om de verhuizing van uw serre zo vlot mogelijk te laten verlopen:

 

  • Maak een proefrit met het transportmiddel: Of het nou gaat om fietsen op een bakfiets, rijden in een busje of met een aanhanger rijden, als u het nog nooit gedaan heeft is alle begin vaak onwennig. Maak uzelf daarom alvast vertrouwd met het transportmiddel door eerst een proefrit te maken. Tijdens deze proefrit kunt u gelijk de beste route voor de uw verhuizing uitstippelen. Zo slaat u dus twee vliegen in één klap.
  • Schakel hulp in: Schroom niet om uw familie en vrienden om hulp te vragen bij uw verhuizing. Vele handen maken immers licht werk. U kunt hen als blijk van uw waardering na afloop van de verhuizing trakteren op bijvoorbeeld een lekker etentje.
  • Besteed uw verhuizing uit: Weeg af of het misschien voordeliger is om uw verhuizing uit te besteden. Een transportbedrijf betaalt u namelijk per uur, terwijl u een busje per dag moet huren. Als uw spullen dus verhuisd moeten worden naar een locatie in de buurt kan het maar zo zijn dat het niet alleen maar gemakkelijker is om de verhuizing uit te besteden, maar ook voordeliger.

 

 

Vergelijk Verhuis offertes

De beste manier om het meest geschikte transportbedrijf te vinden en bovendien te besparen op de kosten van uw verhuizing is het aanvragen en vergelijken van offertes van verschillende transportbedrijven. Dit kunt u in slechts enkele minuten van uw tijd bij ons doen. Het enige wat u hoeft te doen is uw gegevens en wensen invullen op het formulier. U ontvangt vervolgens binnen 2 werkdagen de offertes van tot wel 6 betrouwbare transportbedrijven in uw mailbox. Vergelijk deze offertes en vind zo de beste deal!