Select Page

Met deze tips bespaar je flink op schilderwerkzaamheden

Wie weet ben je de trotse eigenaar of eigenaresse van een prachtige woning. Toch zie je bepaalde punten in het huis die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken. Zo is een likje verf in huis eigenlijk wel nodig. Hoog tijd om een schildersbedrijf in te schakelen. Hun uurtarief blijkt echter hoger te zijn dan verwacht. Hoe kun je alsnog besparen op het schilderwerk?

 

Tip 1 – Combineer binnen- en buitenschilderwerk

De kosten van schilderwerk kunnen hoog oplopen. Zo kan een grote en complexe klus leiden tot een flinke factuur. Ook het combineren van binnen- en buitenwerk is niet goedkoop. Toch kun je er op een handige manier prima op besparen. Sterker nog, het combineren van binnenschilderwerk– en buitenschilderwerk is over het algemeen zelfs goedkoper. Veel mensen hebben de neiging om beide projecten los van elkaar uit te laten voeren. Ze denken dat de factuur op die manier lager uitvalt. Het tegendeel is echter waar. Dit komt door het feit dat veel schildersbedrijven een tarief per vierkante meter rekenen. Bij een grote klus met veel vierkante meters rekenen ze vaak een flinke korting. Daardoor valt het totaalbedrag op de factuur voor binnen én buiten lager uit dan wanneer je het los van elkaar laat doen. Bespreek eventuele korting altijd met het schildersbedrijf voordat de werkzaamheden beginnen. Duidelijke afspraken zorgen ervoor dat beide partijen weten waar ze aan toe zijn.

 

 

Tip 2 – Kies voor spuitwerk

Snel en efficiënt werken bespaart veel geld. Dit geldt met name voor schilders die per uur werken. Een schilder die snel werkt is beter voor je portemonnee. De vraag is natuurlijk wel of dit de kwaliteit ten goede doet. Hoe dan is een schilder die spuitwerk gebruikt zeer snel klaar. Hij hoeft een muur namelijk niet met de hand te schilderen. Daardoor bespaar je tijd én geld. Bovendien ziet het eindresultaat er na afloop prima uit.

 

Tip 3 – Profiteer van de winterschilder

Nog steeds schakelen veel mensen pas in de lente- of zomermaanden een paar schilders in. Het is echter veel goedkoper om een schildersbedrijf in de wintermaanden langs te laten komen. In de winterperiode hebben ze namelijk veel minder werk. Daardoor geven ze vaak mooie kortingen, waar je als klant natuurlijk flink van moet profiteren! Soms ben je wel 30 tot 40 procent goedkoper uit. Bovendien kan een winterschilder ook prima buiten aan de slag. Hij maakt namelijk gebruik van een speciale verfsoort die bestand is tegen lage temperaturen.