Select Page

Verhuizing water regelen

Er valt heel wat te regelen wanneer u gaat verhuizen. Iets wat u in ieder geval niet mag vergeten is het tijdig laten afsluiten van het water in uw oude woning. Ook is het wel zo prettig om bij aankomst in uw nieuwe woning al op het water te zijn aangesloten. Een verfrissende douche is na een verhuizing meestal bijzonder welkom. Geef de adreswijziging daarom netjes op tijd door aan het waterbedrijf. U voorkomt hiermee een hoop frustraties en eventuele overlappende kosten.

 

Hoe geef ik mijn verhuizing door?

Er zijn een aantal gegevens die u aan het waterbedrijf moet verstrekken wanneer u gaat verhuizen. Allereerst is de sleuteloverdracht van uw oude woning van belang. Dit is de datum waarop u de sleutel van uw oude huis overhandigt aan de nieuwe eigenaar/verhuurder. Vanaf die datum zijn de gemaakte waterkosten dus niet meer voor u, maar voor de nieuwe bewoner. Om een correcte eindafrekening voor u te kunnen maken, moet u bovendien de meterstanden doorgeven aan het waterbedrijf. Maak wel altijd even een foto van de meterstanden voor uw eigen administratie.

Om in uw nieuwe woning op het water aangesloten te kunnen worden moet u eveneens de datum van de sleuteloverdracht en uw adresgegevens doorgeven, ditmaal uiteraard van uw nieuwe woning. Het is verstandig om hier ook even een foto te maken van de meterstanden. Wanneer u verhuist naar een nieuwbouwwoning is dit laatstgenoemde uiteraard niet van toepassing. 

 

Voorkom onnodige kosten

Zoals wij eerder al zeiden, probeer onnodige kosten zoveel mogelijk te voorkomen. Een verhuizing is al duur genoeg en het is simpelweg zonde als u zichzelf nog meer op kosten jaagt door laks te zijn in het regelen van belangrijke zaken. Het tijdig doorgeven van uw verhuizing aan het waterbedrijf is daar een goed voorbeeld van. Als u uw adreswijziging te laat doorgeeft aan het waterbedrijf is het voor hen niet meer mogelijk om dit via de normale procedure te regelen. Zij zullen hier een spoedprocedure voor moeten opstarten.Zoals dat bij elk bedrijf geldt, hangt er aan een spoedprocedure altijd een hoger prijskaartje.

Naast dat het u dus extra kosten oplevert, veroorzaakt het ook nogal eens wat stress als u uw zaken te laat regelt. Het kan dan zomaar gebeuren dat u bij aankomst in uw nieuwe woning nog geen gebruik kunt maken van de watervoorziening. Niet zo fijn en niet zo fris. Geef daarom uw adreswijziging zo’n 30 dagen voor uw verhuisdag al door aan het waterbedrijf. U weet dan in ieder geval zeker dat u een frisse start kunt maken in uw nieuwe woning.