Select Page

Wat zijn de kosten voor het schilderen van deuren en kozijnen?

Deuren en kozijnen hebben regelmatig onderhoud nodig. Zo voorkomt een goede verflaag houtrot. Aan het schilderen van deze onderdelen hangt wel een prijskaartje. Wat zijn de kosten voor het schilderen van deuren en kozijnen?

 

Prijs schilderen deuren en kozijnen

Voor bepaalde schilderwerkzaamheden is het verstandig om een ervaren schildersbedrijf in te schakelen. Deze zorgen namelijk voor het beste resultaat. Bovendien beschikken ze over de juiste verfsoorten en materialen. Het is fijn om na afloop te kunnen genieten van mooi geschilderde deuren en kozijnen. De prijs voor deze werkzaamheden loopt uiteen. Het is namelijk afhankelijk van diverse factoren, zoals de hoeveelheid deuren en kozijnen die geschilderd moeten worden. Voor het schilderen van kozijnen binnen én buiten ben je bijvoorbeeld meer geld kwijt. Onthoud dat de gemiddelde prijs voor het schilderen van deuren tussen de 270 en 930 euro ligt. Daarbij gaat het om 2 tot 11 deuren. De prijs voor het schilderen van kozijnen ligt tussen de 470 en 1800 euro. Het klopt dat de minimum en maximum prijs nogal uiteen loopt. De precieze kosten voor schilderwerkzaamheden zijn namelijk geheel afhankelijk van jouw wensen.

 

Schilderen van deuren

Het schilderen van deuren is doorgaans een grote klus die veel tijd kost. Hoeveel tijd het precies is, hangt af van de hoeveelheid deuren die onder handen genomen moeten worden. Voor het schilderen van 8 binnendeuren betaal je inclusief verf en materiaal ongeveer 500 euro. Heb je slechts een paar deuren die een likje verf nodig hebben? Klein schilderwerk kost ongeveer 425 euro, waarbij verf en materialen al zijn meegerekend.  Reken bij een grote klus, 12 deurposten of meer, op een factuur tussen de 850 en 1000 euro.

Specifieke wensen

Misschien heb je specifieke wensen wat betreft het schilderwerk. De deuren in je huis hebben bijvoorbeeld een bepaald patroon die je graag opnieuw wilt laten schilderen. Of wie weet zit er wel een mooi raam in de deur. Vaak brengen specifieke wensen extra kosten met zich mee. De precieze prijs is afhankelijk van de schilder zelf. Voor een kleine klus rekent hij meestal 30 tot 40 euro per vierkante meter. Bij uitgebreide werkzaamheden, bijvoorbeeld met meerdere deuren en kozijnen, kun je het beste een vaste prijsafspraak maken. Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan wanneer je jouw deur met bijzondere motieven wilt laten schilderen.

 

Verfsoorten

Ook de verfsoorten die worden gebruikt spelen een rol bij de prijs van deuren en kozijnen. Je hebt namelijk duur en goedkoop verf. Hoe meer vierkante meters je laat schilderen, hoe duurder het wordt. Duurdere verfsoorten geven een woning vaak een bijzondere uitstraling. Zo is metallic- of glitterverf aan te raden wanneer je houdt van een speels effect in huis. Deze verfsoort kost 20 tot 35 euro per liter, inclusief BTW). Het is daarmee iets goedkoper dan magneeterf (35 tot 50 euro per liter) en school- of krijtbordverf (35 tot 60 euro per liter).

 

Kosten grondverf

Vergeet niet dat je ook een onderlaag moet laten aanbrengen. schoonmaken van de ondergrond en het aanbrengen van een onderlaag maakt altijd deel uit van de schilderwerkzaamheden. Op die manier blijft de uiteindelijke verflaag beter plakken. Om de onderlaag aan te brengen gebruikt de schilder grondverf van 20 tot 40 euro per liter (nclusief BTW). Dit betreft 8 tot 12 vierkante meter per liter. Vervolgens kun je er een volgende laag op laten aanbrengen. Denk bijvoorbeeld aan dekkende verf van 20 tot 50 euro per vierkante meter. Deze is zowel geschikt voor deuren en kozijnen binnen en buiten.

 

Binnen- en buitenwerk combineren

Door binnenschilderwerk– en buitenschilderwerk met elkaar te combineren bespaar je veel kosten. Het schildersbedrijf is toch al aan het werk. Bovendien geeft een bedrijf vaak korting wanneer het gaat om een grote klus. Combineer het schilderen van kozijnen en deuren bijvoorbeeld met een likje verf op de trap. Of neem meteen ook even het plafond in de keuken mee. Het schilderen van een plafond kost gemiddeld 220 tot 1500 euro. Wat je ook doet: maak altijd duidelijke afspraken met het schildersbedrijf. Spreek voor de werkzaamheden bijvoorbeeld een duidelijke prijs af. Geef daarbij ook aan wat je specifieke wensen zijn. Zo kom je nooit voor ongewenste verrassingen te staan.