Select Page

Kosten dakrand

Natuurlijk voelde u zich enorm trots op het moment dat u uw handtekening onder het koopcontract van uw nieuwe woning zette. Misschien dat uw droomhuis nog niet helemaal aan al uw wensen voldoet, maar u bent vast vastberaden om hard te werken om dit te bereiken. Belangrijke zaken als de gevel, het dak en het schilderwerk zullen waarschijnlijk nog in prima staat verkeren en daar hoeft u dus niets meer aan te doen. Een ander verhaal is het waarschijnlijk voor de boeiboorden. Boeiboorden zijn één van de kwetsbaarste onderdelen van een woning en kunnen snel beschadigd raken wanneer zij niet goed onderhouden worden. Met name huizen in oudere wijken zijn vaak voorzien van boeiboorden die eigenlijk al geruime tijd aan vervanging toe zijn. Een boeiboord heeft naast een decoratieve functie ook een isolerende functie. Het is dus belangrijk dat de boeiboorden goed onderhouden worden om te voorkomen dat er buitenlucht via uw dakpannen naar binnen kan stromen.

 

Wat zijn de prijzen van boeidelen/dakranden?

Het eerste wat u zult moeten doen als de boeidelen van uw woning vervangen moeten worden, is beslissen of u dit zelf wilt gaan doen of dat u de klus uit handen wilt geven aan een professioneel dakdekkersbedrijf. Dit hangt grotendeels af van de plek waar de boeidelen zich bevinden en van uw eigen handigheid.

Vroeger werden boeidelen altijd uitgevoerd in hout en vervolgens voorzien van schilderwerk. Tegenwoordig kunt u nog steeds kiezen voor boeidelen van hout, maar de opkomst van andere materialen heeft het gebruik van houten boeidelen in de afgelopen jaren wel enorm teruggedrongen. Hout is, in tegenstelling tot materialen als Keralit, trespa en zink, erg onderhoudsgevoelig. Veel mensen kiezen dan ook voor één van deze drie genoemde materialen bij het vervangen van de boeidelen van hun woning.

Vaak wordt de vervanging van de boeidelen gecombineerd met het vervangen van de kozijnen. Dit is zeker meestal het geval wanneer de boeidelen doorlopen langs de muur tussen twee kozijnen in.

Het spreekt voor zich dat u zich wel eerst afvraagt wat de kosten voor het plaatsen van nieuwe boeidelen zoal zijn. Hieronder hebben wij een aantal keuzemogelijkheden voor u op een rijtje gezet. U heeft de keuze uit diverse materialen met verschillende keurmerken op het vlak van duurzaamheid. Wij leggen u graag uit hoe de prijs van boeidelen wordt opgebouwd en hoe u deze kunt beïnvloeden.

 

Materiaalsoort Prijs boeidelen per strekkende meter, inclusief montage, materialen en BTW
Zinken boeidelen Vanaf €145,00
Keralit boeidelen Vanaf €135,00
Trespa boeidelen Vanaf €95,00
Meranti boeidelen Vanaf €79,00
Red Cedar boeidelen Vanaf €75,00
Multiplex boeidelen Vanaf €59,00

 

Waardoor wordt de prijs beïnvloed?

Er zijn meerdere factoren die een rol spelen bij de opbouw van de prijs. De belangrijkste zijn:

 

  • Bent u handig of niet? Als u een goede doe-het-zelver bent en de boeidelen zitten op een goed bereikbare plek kunt u de oude boeidelen eventueel zelf alvast verwijderen. De dakdekker kan dan gelijk beginnen met het plaatsen van de nieuwe boeidelen. Dit scheelt hem een hoop tijd en u een hoop geld.
  • Besteedt u de klus liever uit? Als u zelf niet zo handig bent en/of u wilt liever niet het risico nemen dat u het dak beschadigt wanneer u de boeidelen zelf verwijdert , dan kunt u de gehele klus het beste uitbesteden aan een professioneel dakdekkersbedrijf. U betaalt dan wel meer omdat de dakdekker langer met de klus bezig is, maar u bent er dan wel van verzekerd dat de klus goed wordt uitgevoerd en daarnaast profiteert u van de garantieregeling van de dakdekker.

 

Hoe is de prijs van boeidelen/dakranden opgebouwd?

De prijs van dakranden of boeidelen hangt af van een aantal keuzes die u maakt bij de aankoop. Hieronder vindt u deze keuzes overzichtelijk op een rijtje:

  • Keuze 1: Hoeveel onderhoud wilt u aan uw boeidelen hebben? Houten boeidelen zijn de goedkoopste van alle verkrijgbare soorten boeidelen, maar zijn daarentegen erg onderhoudsgevoelig. Hout is met name erg gevoelig voor vocht, waardoor vroeg of laat weer vochtproblemen als schimmel en houtrot zullen optreden. Door te kiezen voor een wat duurdere soort boeideel waarbij vocht geen probleem vormt, voorkomt u deze problemen. Zinken boeidelen zijn in dit opzicht bijvoorbeeld een goede keuze.
  • Keuze 2: Wilt u de boeidelen geschilderd hebben? De eerder genoemde prijzen zijn de prijzen van onbewerkte boeidelen. Als u de boeidelen graag geschilderd wilt hebben zult u dus ofwel zelf met de verfkwast in de weer moeten óf de dakdekker vragen of hij de boeidelen direct in de door u gekozen RAL kleur wil schilderen.
  • Keuze 3: Laat u direct uw dakgoten vervangen? De oorzaak van het moeten vervangen van uw boeidelen is niet zelden gelegen in een slecht werkende dakgoot. Wij raden daarom aan om wanneer u de boeidelen gaat vervangen ook altijd eerst uw dakgoot te controleren op beschadigingen/defecten. Een nieuwe dakgoot hoeft u niet veel te kosten. Om te voorkomen dat u weer problemen krijgt met uw boeidelen, is het daarom sterk aan te raden om, zeker wanneer de dakgoot zorgt voor wateroverlast, de dakgoten gelijktijdig met de boeidelen te laten vervangen door het dakdekkersbedrijf. Het is eventueel ook mogelijk om afhankelijk van de mate van beschadiging van uw dakgoot deze te laten voorzien van een coatlaag.

 

Handige bespaartips

Boeidelen en boeiboorden zijn een kostbare investering in uw woning. Wij geven u daarom graag een aantal praktische bespaartips:

 

  • Laat de klus gezamenlijk met uw buren uitvoeren: Als de dakranden, boeiboorden of boeidelen van uw woning aan vervanging toe zijn kan het haast niet anders dan dat dit ook geldt voor die van het huis van uw buren. Maak hier gebruik van en probeer samen te werken. Door samen een dakdekker in te huren betaalt u beiden maar de helft van de voorrijkosten en bijvoorbeeld de huur van materialen als een steiger. Bovendien is een dakdekkersbedrijf vaak bereid tot het geven van extra korting bij een grote klus. Ook als u ervoor gekozen heeft om uw boeidelen te laten schilderen in een RAL kleur profiteert u van een kwantumkorting: Hoe meer er in één bestelling kan worden geplaatst, hoe goedkoper het wordt per huishouden.
  • Vraag offertes aan.

 

Offertes aanvragen

Als u op een snelle manier wilt besparen op uw dakranden, boeidelen en boeiboorden dan raden wij u aan  om offertes van meerdere dakdekkersbedrijven bij u in de buurt aan te vragen. Dit doet u snel en eenvoudig door op onderstaande button te klikken. Binnen 2 werkdagen heeft u dan gratis en vrijblijvend offertes van tot wel 6 geschikte dakdekkers uit uw regio in uw mailbox. Vergelijk de offertes op prijs en kwaliteit en maak een weloverwogen keuze. U kunt zo tot wel 40 procent op de kosten van uw dakranden, boeiboorden of boeidelen!