Select Page

MKB energie vergelijken

Middelgrote en kleine bedrijven hebben te kampen met verschillende kosten, die alles bij elkaar behoorlijk kunnen oplopen. Een grote kostenpost zijn de energiekosten. Het spreekt voor zich dat dit nou eenmaal kosten zijn die erbij horen, maar de hoogte van deze energiekosten kunt u wel degelijk zelf beïnvloeden. Door de prijzen voor MKB energie bij verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken zult u al snel tot de ontdekking komen dat de energieprijzen behoorlijk uiteenlopen.  

Door slim te vergelijken kunt u al snel tot zo’n 20 procent op uw energierekening besparen. Wilt u ook graag de prijzen voor MKB energie vergelijken, maar weet u niet hoe u dit het beste aan kunt pakken? Lees dan zeker verder op deze pagina en kom alles te weten wat u moet weten voor het slim vergelijken van de MKB energieprijzen!

 

Waarom de prijzen voor MKB energie vergelijken?

Uit vroegere onderzoeken is gebleken dat meer dan de helft van de MKB bedrijven in Nederland te veel betalen voor hun energie. Dat zijn aanzienlijk veel bedrijven en grote kans dus dat ook uw bedrijf in die categorie valt. Te veel betalen voor uw energie is zonde, u kunt dat geld ongetwijfeld beter besteden. Als ieder MKB bedrijf in Nederland eens de prijzen voor MKB energie zou vergelijken, zou het aantal MKB bedrijven dat onnodig veel betaalt voor het energieverbruik ongetwijfeld flink afnemen. U kunt voor uw middelgrote of kleine bedrijf in ieder geval uw voordeel halen uit die wetenschap. Door de MKB energieprijzen te vergelijken kunt u uw energierekening met soms zelfs meer dan 20 procent verlagen. Zo’n grote besparing op uw bedrijfskosten is toch zeker de moeite waard om even uw energie in te steken?!

 

Hoe kunt u MKB energie vergelijken?

U kunt de prijzen en mogelijkheden voor MKB energie tegenwoordig op verschillende manieren met elkaar vergelijken. Zo kunt u er voor kiezen om zelf bij een aantal voor u interessante energieleveranciers een offerte aan te vragen en deze vervolgens met elkaar te vergelijken. Een tweede optie is het invullen van uw gegevens op een energievergelijkingssite om zo een overzicht te ontvangen van alle op de markt aanwezige aangeboden energiecontracten voor middelgrote en kleine bedrijven. Voordeel hiervan is dat uw keuzeaanbod wat uitgebreider is dan wanneer u handmatig een selectie maakt en u bovendien ook gelijk op de hoogte bent van alle actuele aanbiedingen en acties.

 

Voordelen van MKB energie vergelijken

Als u het op de juiste wijze doet kan het overstappen naar een andere energieleverancier voor uw MKB energie u eigenlijk alleen maar voordelen opleveren. Wij hebben de belangrijkste voordelen hieronder overzichtelijk voor u op een rijtje gezet:

 

  • U kunt flink besparen op uw energiekosten.
  • U profiteert niet slechts eenmalig van deze besparing, maar ieder jaar weer.
  • U weet direct welke energieleveranciers voorop lopen op het aanbieden van groene energie.
  • U ontvangt misschien wel een aantrekkelijk welkomstaanbod van uw nieuwe energieleverancier.
  • U houdt door de besparing op uw energiekosten geld over om nieuwe investeringen te doen of uw bedrijfsresultaat te optimaliseren.
  • U hoeft weinig moeite te doen om MKB energie te vergelijken. Het vergelijken werkt snel en simpel.

 

Al bovenstaande voordelen geven reden genoeg om uw tijd en energie even te steken in het vergelijken van MKB energie. Net als veel middelgrote en kleine bedrijven zult u uw energiefacturen soms ook met enige huivering openen, omdat het telkens weer schrikken is van dat enorme bedrag dat u moet gaan betalen. Als u na een goed uitgevoerde vergelijking overstapt naar een nieuwe energieleverancier dan zijn die angstige momenten voorgoed voorbij.

 

Overstappen na MKB vergelijken: hier moet u op letten!

Komt uit uw vergelijking dat het ook voor uw MKB bedrijf gunstig is om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier? Dan zult u begrijpelijkerwijs zo snel mogelijk willen overstappen naar die nieuwe leverancier. Zet die stap echter niet al te snel. Er zijn namelijk wel een aantal punten waar u eerst even aandacht aan moet schenken. Wij hebben deze aandachtspunten hieronder voor u op een rijtje gezet:

 

  1. Stap pas over aan het einde van uw huidige energiecontract. Stapt u eerder op dan zult u te maken krijgen met een (hoge) opzegvergoeding.
  2. Maak een foto van uw meterstanden en geef de meterstanden zo snel mogelijk door aan uw oude energieleverancier, zodat u niet onnodig lang op uw eindafrekening hoeft te wachten.
  3. Controleer de opzegtermijn van uw huidige contract. Als u uw huidige contract stilzwijgend hebt laten doorlopen is deze automatisch omgezet naar een contract voor onbepaalde duur en heeft u geen opzegtermijn meer waar u rekening mee moet houden.
  4. Wilt u overstappen naar een nieuwe energieleverancier in verband met wanbetaling? Houd er dan rekening mee dat u mogelijk eerst een waarborgsom aan de nieuwe leverancier zal moeten betalen.

 

Als er iets is wat al bovenstaande informatie wel duidelijk heeft gemaakt, dan is het wel dat overstappen naar een nieuwe energieleverancier hoe dan ook interessant is om eens nader te onderzoeken. Maak daarom snel een vergelijking van de MKB energieprijzen en start zo snel mogelijk met fors besparen op uw energierekening!